Izvor:
27.11.2017 u 13:53
0

MAJA GOJKOVIĆ U POSETI KINI: Potpisivanje protokola za saradnju između dve zemlje!

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković nastavlja zvaničnu posetu Kini, na poziv predsednika Svekineskog narodnog kongresa Džanga Dedijanga.

Gojkovic i Džang će se sastati danas i tom prilikom potpisaće Protokol o uspostavljanju Komisije za saradnju između Narodne skupštine Srbije i Svekineskog narodnog kongresa, kojim će biti formirano zajedničko parlamentarno telo, u okviru razvijanja sveobuhvatnog stratešskog partnerstva Srbije i Kine i opredeljenja da i dalje produbljuju političke, ekonomske, društvene i kulturne odnose.

Osnivanje Komisije Narodne skupštine Republike Srbije i Svekineskog narodnog kongresa rezultat je Memoranduma o razumevanju između dva parlamenta, koji je potpisan u julu ove godine, tokom posete predsednka Svekineskog narodnog kongresa Srbiji.

Maja Gojković u poseti Kini boravi do 30. novembra. U nedelju, prvog dana posete, ona se sastala sa potpredsednicom Svekineskog narodnog kongresa Kine Šen Juejue.

Gojković je posetila i ZTE korporaciju, koja je jedan od vodećih inovatora u svetu i razgovarala sa rukovodstvom o njihovim planovima razvoja, kao i planovima poslovanja u Srbiji.

U delegaciji Narodne skupštine su i predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva (PGP) sa Kinom Žarko Obradović, kao i članovi PGP Jadranka Jovanović i Dragomir Karić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter