Izvor: Tanjug
23.12.2021 u 18:45
0

MALI: Za univerzitetsku infrastrukturu oko 155 miliona evra

Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o potvrđivanju okvirnog sporazuma o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije za projektni zajam – univerzitetska infrastruktura.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao u raspravi da će u projekat jačanja kapaciteta univerzitetskog obrazovanja kroz kapitalna ulaganja u univerzitetsku infrastrukturu državnih fakulteta u Srbiji biće uloženo oko 155 miliona evra.

Mali je u Skupštini Srbije rekao da su krajnji korisnici projekta student Univerziteta u Beogradu, odnosno više od 13.000 studenata izabranih fakulteta, a period realizacije projekta je predviđen u periodu od 2021. do 2026.godine.

Prema njegovim rečima, projekat će omogućiti izgradnju novih zgrada i rekonstrukciju postojećih objekata na više fakulteta, što je, kaže, ukupno oko 90.600 kvadrata.

Projekat se odnosi na Fakultet muzičke umetnosti, Fakultet primenjenih umetnosti, Fakultet likovnih umetnosti, Kampus tehničkih fakulteta, Fakulteti za geografiju i bezbednost i Biološki fakultet.

Među benefitima projekta, Mali je spomenuo i bolji kvalitet obrazovanja i uslova za učenje, primenu savremenih standard održive izgradnje i rada univerzitetskih centara, obnovu postojećih objekata zbog poboljšanja sigurnosti i energetske efikasnosti.

Sredstvima iz Banke će se finansirati radovi i oprema, a država će finansirati građevinske dozvole, takse…

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter