Izvor: Happy BSC
26.09.2022 u 22:53
0

Milorad Dodik za „ĆIRILICU“ o svom predizbornom programu: „Ja verujem u to i zato se i nudim, postoje dva razloga…“

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik govorio je u emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY o daljim planovima, ukoliko ostvari pobedu na predstojećim izborima.

Na konstataciju novinara Milomira Marića da je 18 godina u raznim nivoima vlasti, Dodik je šaljivo odgovorio: „Tek sam počeo!“

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nakon toga Marić je upitao Dodika šta je ono što može da obeća i što može da garantuje građanima.

„Ono što sam radio do sada, ništa drugo. Potpuno prepoznatljivo. Da radim sa Srbijom na izgradnji termoelektrana, auto-puteva, da završim proces izgradnje bolnica u svim centrima, izgradili smo bolnicu, Klinički centar u Banjaluci, novu bolnicu u Bjeljini, novu bolnicu u Nevesinju, novu bolnicu u istočnom Sarajevu, novu, ne rekonstruisanu, pravimo novu bolnicu u Trebinju, rekonstruisali smo potpuno bolnički sistem. Uredili smo ga do mere da je on sada sposoban, jedan od dobrih. Razvijamo putnu mrežu, auto-puteve i želimo da izađemo auto-putem ovamo prema Srbiji primarno, a kasnije da od Zvornika napravimo prema Palama, a od Pala prema Višegradu i dalje, teritorijom Republike Srpske prema Trebinju. To je zahtevno, veliko, ali ako narod to hoće, a hoće, napravićemo mi to. Pokušaću kroz ove mere, vezano za struju da ponudim investitorima da dođe ko hoće, garantovaću mu cenu struje za narednih pet godina. To je danas izgleda egzotika, jel tako?“, odgovorio je Dodik.

On je i otkrio kako planira da vrati ljude koji su otišli iz Republike Srpske.

„Pokušaćemo da napravimo jedan poseban program i da ljude koji su otišli vratimo u Republiku Srpsku, a taj program će se zasnivati na povlasticama. Prvo što ćemo uraditi odmah sada je da ćemo svim našim ljudima koji su tu, vezani za Republiku Srpsku, a to znači ako hoće mogu i iz Srbije, mi to posmatramo identično, mi ćemo doneti takozvani Zakon o identifikacionoj karti. To je al-pari lične karte. Dakle, obično ako odete iz Srbije i Republike Srpske, i uzmete državljanstvo neke druge zemlje, gubite državljanstvo bazično, jel tako? Ako se vratite kao takav, nešto ste uspešan privrednik, pa bi u Beogradu kupili stan ili u Banjaluci kupili stan ili otvorili preduzeće, onda vas tretiraju kao stranca. E tom identifikacionom kartom, mi ćemo reći: “Svi oni koji se identifikuju sa nama u nacionalnom smislu, sa Republikom Srpskom, imaju identifikacionu kartu, kad je prikažu u javnoj službi imaju status domaćih lica. Neće imati status stranaca“, otkriva Dodik.

 On je i otkrio dva razloga zbog kojih se nudi biračima.

„Ono što sam ja siguran jeste da samo države, a pogotovo male kao mi, mogu da se spase ako imaju kompaktnu strukturu vlasti koja nije svadljiva unutar sebe, koja nije sklona stranim mešetarenjima, oni mogu da očuvaju stabilnost. Ja verujem u to i zato se i nudim. Nudim se iz dva razloga: da sačuvam stabilnost i mir u Republici Srpskoj i ako dođe Tramp i još neke stvari se tu dese da proglasim Republiku Srpsku nezavisnom zemljom. Jel malo?“, izjavio je Dodik.

 Vezano za inicijativu Otvoreni Balkan, srpski član Predsedništva BiH poručio je da na svakoj sednici Predsedništva na dnevni red stavi priključivanje ovoj inicijativi.

„Dodik je rekao i da svaki put na sednici Predsedništva BiH stavi na dnevni red priključivanje inicijativi Otvoreni Balkan, ali da ostali članovi to skinu sa dnevnog reda. Govore “to je velikosrpska ideja”. Oni su nas smanjili gde god su mogli. U Sloveniji nam ne daju ni status nacionalne manjine, u Hrvatskoj nas devastirali, uradili to što su uradili, ljudi bedno žive. U Federaciji BiH, ono je jadna situacija, da nije bilo Srbije i Republike Srpske u Drvaru ne bi imao osnovne funkcije za život. Da ne pričam kako prolaze teško Srbi u Crnoj Gori ili na Kosovu i Metohiji… A oni stalno pričaju o nekoj “velikoj Srbiji”, ali ima sada dovoljna Srbija, a to su Republika Srpska i Srbija“, zaključio je Dodik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter