Izvor: KURIR
30.06.2024 u 11:54
0

MINISTAR DAČIĆ I AMBASADOR IZRAELA POSETILI RANJENOG ŽANDARMA: „Želim da se zahvalim srpskim lekarima koji su mu spasili život“

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan obišli su danas u Urgentnom centru pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića, koji je ranjen juče ispred izraelske ambasade u Beogradu, a tom prilikom Dačić je rekao da je taj „teroristički akt sasečen u početku“.

Govoreći o kretanju napadača Miloša Žujovića, koji je juče ispred Ambasade Izraela samostrelom pogodio Jevremovića u vrat, nakon čega ga je žandarm likvidirao, Dačić je rekao da je on sa autobuske stanice prvo otišao do sinagoge, ali se nakon što je tamo primetio prisusvo policije, uputio ka izraelskoj ambasadi.

Prema Dačićevim rečima supruga ubijenog Žujovića je napustila zemlju dan pre terorističkog akta i prema saznanjima policije nalazi se u Crnoj Gori.

Dačić je objasnio da je Žujović kupio samostrel u jednoj radnji u Zemunu samo dan pre napada i da je račun pronađen u njegovom stanu i dodao da odredbe zakona kojim se kontroliše trgovina oružjem D kategorije, moraju da se menjaju.

“On je taj samostrel kupio za 6.900 dinara, i to oružje koje je okarakterisano kao lako, moglo je da usmrti žandarma, a da ne govorimo koliko se dece povredi iz vazdušne puške”, dodao je Dačić.

On je istakao i da su juče uhapšena dva pripadnika vehabijskog pokreta za koje se semnja da su bili u vezi sa Žujovićem, a da se za jednim u čijoj su kući pronašli oružje i oznake Islamske države i dalje traga.

Dačić je zahvalio ambasadoru Izraela Vilanu što je došao da poseti povređenog žandarma.

 

UŽIVO PREDSEDNIK VUČIĆ O TERORISTIČKOM NAPADU: Biće još hapšenja, proveravamo, biće to završeno

 

Vilan je rekao da je poseta povređenom žandarmu njegov „najsrećniji trenutak u poslednja 24 sata“.

„Kada sam video u kakvom je stanju žandarm Miloš, želim da se zahvalim srpskim lekarima koji su mu spasili život, jer znamo da je u ovakvim terorističkim aktima i delima, veoma je mala razlika od stanja u kom se on sada nalazi i onog najgoreg“, rekao je Vilan.

Vilan je zahvalio Vladi i policiji što su Ambasada, ali i njegova porodica i njegovi sunarodnici zaštićeni u Srbiji.

„Mi itekako dobro znamo šta znači terorizam“, rekao je Vilan i dodao da nema opravdanja za terorizam.

Po njegovom mišljenju Srbija je najbezbednija zemlja na svetu i zato je uveren da će vlasti učiniti sve da detaljno istraže ovaj slučaj.

Načelnik intezivne nege Urgentnog centra Dušan Miličić je izjavio da jepovređeni žandarm Miloš Jevremović metabolički stabilan i da se očekuje njegovo otpuštanje iz bolnice za nekoliko dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter