Izvor: BSC Happy
25.01.2023 u 13:30
0

MINISTAR DAČIĆ I RUMUNSKA AMBASADORKA: Tradicionalno prijateljstvo, bliskost i saradnja dve zemlje

Podrška stavovima Srbije u vezi rešavanja kosovskog problema

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Rumunije u Republici Srbiji Silvijom Davidoju.

VUČIĆ OPSESIVNA META KURTIJEVIH NAPADA! Petković: „Na delu eksplozija nasilja kakvo nije viđeno godinama unazad“

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo i obostrano konstatovano da bilateralne odnose dve zemlje karakteriše tradicionalno prijateljstvo, bliskost i saradnja.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić zahvalio je Rumuniji na principijelnoj poziciji u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije, podršci stavovima Republike Srbije u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i kontinuiranoj podršci koju Rumunija pruža Republici Srbiji u procesu evropskih integracija.

„SRBIJA JE POČELA DA PLAĆA PREVISOKU CENU ZA UZDRŽANOST PO PITANJU SANKCIJA RUSIJI“ Izjava ambasadora Hila

U razgovoru je posebno ukazano da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje, prvenstveno u okviru projekata od značaja za infrastrukturno, saobraćajno i energetsko povezivanje dve zemlje, u oblastima zelene i cirkularne ekonomije, kao i u pogledu daljeg proširenja trgovinske razmene, koja poslednjih godina ima tendenciju značajnog uvećanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter