Izvor:
04.06.2019 u 06:41
0

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA IVICA DAČIĆ: Sever Kosova i Metohije ne može pod suverenitet Prištine!

Sever Kosova i Metohije ne može pod suverenitet Prištine, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ocenio da će pitanje Kosova biti rešeno ako se međunarodna zajednica složi oko toga da ga treba rešiti.

– Sever Kosova ne može pod suverenitet Prištine, i to je kraj – rekao je sinoć Dačić na televiziji O2 i podsetio da on o tome govori desetak godina, jer, kako kaže, zna da je to jedino konkretno rešenje koje ne izaziva probleme.

– Ako se međunarodna zajednica složi oko toga da pitanje Kosova treba zatvoriti kao problem koji generira stalnu nestabilnost, mislim da će to pitanje biti rešeno – smatra Dačić, ali ističe da je problem u tome što delovi međunarodne zajednice nisu saglasni oko toga.

Šef diplomatije navodi da se tu ne radi o odnosu Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, već o odnosu evropskih partnera i SAD.

Komentarišući ponovljenu izjavu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da je rešenje u Badenterovoj formuli, Dačić je izrazio saglasnost s tim stavom, ali i nevericu da takav stav iznosi upravo predsednik Crne Gore, koja je priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova.

– Ne mogu da verujem da se predsednik Republike Crne Gore ne seća da je Badenter govorio o granicama republika, a ne o granicama pokrajina. Samo, nemojte sada kad ste prekršili Badinterovu formulu, da govorite o tome da ne mogu da se menjaju neke granice koje nikad nisu bile međunarodno priznate, već su to administrativne granice između centralne Srbije i autonomnih pokrajina – rekao je Dačić.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter