Izvor: Tanjug
10.09.2021 u 15:44
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ PORUČILA: Očuvanje životne sredine nam je zajednički zadatak!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, kaže da je zaštita životne sredine globalno generacijsko pitanje koje traži jedinstven zajednički odgovor na pitanje kako da našu životnu sredinu učinimo još zdravijom.

“ Sa stanovišta Vlade Srbije to znači promenu zakona, nove ekološke politike i nova ogromna ulaganja koja moraju da se preduzmu u zaštiti životne sredine“, rekla je ministarka.

PROČITAJTE JOŠ: ZORANA MIHAJLOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija ima stabilnost u regionu!

Ona je navela da to u energetici znači zelenu energetiku i zeleno rudarstvo.

„To znači novi investicioni program od 17 milijardi evra samo u oblasti energetike i rudarstva, koji treba da pomogne da smanjimo emisiju ugljen-dioksida najmanje za jednu trećinu”, rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, zelena agenda je novi model rasta i predstavlja nova, zelena radna mesta, nove zelene investicije, a treba da nam omogući da imamo zdravu životnu sredinu.

PROČITAJTE JOŠ: NAKON SASTANKA U PATRIJARŠIJI: Srbija i RS grade veliki Memorijalni centar u znak sećanja na stradanje Srba!

„Zato potpuno razumem svakog svakog građanina koji se u smislu borbe za zdraviji vazduh, zdravo tle i zdravu hranu bori za zdravu životnu sredinu. Ono što ne razumem jesu oni koji pokušavaju da zloupotrebe pitanje koje je zajedničko, a to je zaštita životne sredine za samo svoje interese”, zaključila je Mihajlovićeva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter