Izvor: Tanjug
01.09.2022 u 11:18
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ VERUJE U REALIZACIJU ZAJEDNIČKIH PROJEKATA: „Otvoreni Balkan“ doprinosi energetskoj bezbednosti…“

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je da inicijativa „Otvoreni Balkan“ predstavlja mogućnost da Srbija, Albanija i Severna Makedonija zajedno realizuju projekte u oblasti energetike, pre svega kada je reč o novim kapacitetima i jačanju energetske bezbednosti, saopštilo je resorno ministarstvo.

ZORANA MIHAJLOVIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Kriza je ogromna u Evropi, EPS ne može da proizvede dovoljne količine energije, cene divljaju svakog dana!“

Prema njenim rečima, Inicijativa „Otvoreni Balkan“ je odlična prilika i za povezivanje i saradnju, za protok ljudi, robe i kapitala, kao i za zajedničke projekte.

„Danas dolaze predsednici vlada Albanije i Severne Makedonije, biće potpisano i nekoliko sporazuma. Imamo i zajedničku energetsku kriznu grupu o kojoj smo pričali nedavno u Tirani“, rekla je Mihajlović.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Navela je da Srbija ima nekoliko projekata koje planira da radi zajedno sa Severnom Makedonijom.

Jedan od njih je gasovod koji će koštati oko 20 miliona evra, kapaciteta 1,4 milijarde kubnih metara gasa a razgovara se i o mogućnostima da se gradi zajednička solarna elektrana.

Kada je reč o saradnji sa Albanijom i izgradnji novog LNG terminala, rekla je da se razgovara o mogućnostima da i Srbija bude deo tog projekta.

„Taj terminal koji bi trebalo da bude operativan za dve godine imaće kapacitet od pet milijardi kubnih metara gasa i bilo bi veoma značajno da imamo mogućnost snabdevanja. Ono što je važno za sve tri države i o čemu smo takođe razgovarali jeste i zajedničko balansiranje električnom energijom, s obzirom da svi imamo kapacitete koji koriste obnovljive izvore energije i u planu je njihovo povećanje“, rekla je Mihajlović.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter