Izvor: Novosti
23.02.2022 u 21:16
0

Misija OEBS će nadgledati izbore

OEBS kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava danas (ODIHR) je otvorila posmatračku misiju u Srbiji povodom parlamentarnih i predsedničkih izbora koji će biti održani 3. aprila.

Šef misije Daglas Vejk je rekao su stigli na zvaničan poziv nadležnih institucija, odnosno Republičke izborne komisije. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Glavni tim imaće 16 međunarodnih eksperata sa sedištem u Beogradu, a biće i 27 dugoročnih posmatrača koji će biti raspoređeni na 13 lokacija širom Srbije. ODIHR planira da zatraži angažovanje 250 kratkoročnih posmatrača koji bi došli nekoliko dana pre izbora i pratili bi sam dan izbora, glasanje i brojanje glasova. 

Vejk je rekao da će prvi put posmatrati podatke sa društvenih mreža, a postojaće i medijski monitoring, tako što će njihovi predstavnici pratiti koliko su politički akteri prisutni u medijima i na koji način se izveštava o njima. Najavio je da će misija monitoringa medija početi sledeće nedelje. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter