Izvor: Tanjug
27.08.2021 u 16:47
0

MOMIROVIĆ: Kruševac je lider u Srbiji po investicijama u komunalnu infrastrukturu

 Kruševac je lider u Srbiji po investicijama u komunalnu infrastrukturu i realizaciji ekoloških projekata, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon potpisivanja ugovora za izgradnju regionalne deponije i kanalizacione mreže sa gradonacelnicom Kruševca Jasminom Palurović i predstavnikom nemačke razvojne banke KFV Rudigerom Hartmanom.

VAŽNO: 

MINISTAR KRKOBABIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Puna podrška predsednika da svi dobiju krov nad glavom i da naselimo nenaseljene predele!

ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Paradoksalno je da Todosijević bude osuđen zato što je rekao istinu o Račku!

GORUĆA TEMA U “ DOBRO JUTRO SRBIJO“: Šta propagira lažna elita u Srbiji! Koja je dužnost pravih umetnika!

DANAS U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Šanse i pogodnosti malih proizvođača hrane u Srbiji! (15.00 sati) Happy TV

On je istakao da Kruševac ima najmodernije postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, da su Vlada Srbije i Grad Kruševac zajedno izgradili i rekonstruisali toplanu, kotlove, novu vodovodnu infrastrukturu i niz drugih ekoloških projekata.

„Nećemo stati na ovome. Danas smo potpisali ugovor za izgradnju regionalne deponije odnosno regionalnog centra za upravljanje komunalnim otpadom koji nije samo u interesu Kruševca već celog Rasinskog okruga“, istakao je Momirović.

Dodao je da će se tu i to po najvišim evropskim standardima, lagerovati otpad iz Stalaća, Ćičevca, Aleksandrovca, Brusa, Blaca i svih lokalnih samouprava koje gravitiraju Kruševcu.

Momirović je podsetio da je u planu projekat Srbija 2020 -2025, gde ekološki projeti imaju prioritet i najavio da će u lokalne projekte iz ove oblasti u narednih pet godina biti investirane četiri milijarde evra.

„Komunalnu infrastrukturu ćemo podići na jedan potpuno novi novi a očekujemo da na teritoriji 80 odsto lokalnih samouprava u narednih pet godina izgradimo potpuno novu komunalnu mrežu i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“, naglasio je Momirović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter