Izvor: TANJUG
07.06.2024 u 21:13
0

MOŽE SE UKLJUČITI VENECIJANSKA KOMISIJA:Priština ne treba da kasni u ispunjavanju obaveza u vezi sa formiranjem ZSO!

PRIŠTINA, 7. juna - Portparol EU Peter Stano izjavio je danas da Priština može da zatraži pravno mišljenje Venecijanske komisije u vezi sa nacrtom Zajednice srpskih opština (ZSO), ali da ne treba da kasni u ispunjavanju obaveza u vezi sa formiranjem ZSO.

PRIŠTINA, 7. juna – Portparol EU Peter Stano izjavio je danas da Priština može da zatraži pravno mišljenje Venecijanske komisije u vezi sa nacrtom Zajednice srpskih opština (ZSO), ali da ne treba da kasni u ispunjavanju obaveza u vezi sa formiranjem ZSO.

VUČIĆ SUTRA UČESTVUJE U PRVOM SVESRPSKOM SABORU: „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“!

On je to rekao povodom izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da bi specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak trebalo da podnese nacrt ZSO Venecijanskoj komisiji, a da će on posle toga taj nacrt predati Ustavnom sudu. Stano je za Gazetu ekspres rekao da uključivanje Venecijanske komisije nije predviđeno kao deo Briselskih sporazuma iz 2013. i 2015. godine o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO). Prema njegovim rečima zvanični Brisel i zemlje Kvinte jasno su stavili do znanja da očekuju da Priština pošalje nacrt EU Ustavnom savetu na ocenu i naglasio da EU očekuje od Kosova da brzo reaguje po ovom pitanju i da stavi tačku na dalja kašnjenja u ispunjavanju svoje obaveze. „Očekujemo da će Kosovo brzo reagovati po ovom pitanju i zaustaviti dalje odlaganje izvršenja svoje obaveze“, rekao je Stano.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter