Izvor:
07.11.2019 u 14:44
0

NAJAVLJENE ŽALBE NA IZBORE NA KOSOVU: „Da nije Srba, prešli bismo izborni prag!“

Inicijativa i Alijansa za bolje Kosovo, Fatmira Ljimaja i Bedžeta Pacolija, najavila je žalbu na konačni izborni rezultat saopšteno je ranije danas.

Dve stranke, prema konačnim rezultatima, nisu prešle izborni prag, a predstavnici Inicijative kažu da će se žaliti svim relevantnim institucijama.

Oni smatraju da su oštećeni i da bi prešli izborni prag da CIK nije brojao glasove iz Srbije za koje, kako tvrde, nije poznato ni odakle, ni kako, ni od koga su stigli.

To je rekao funkcioner Inicijative Endrit Šalja i dodao da je to suprotnosti sa važećim zakonima.

Šalja tvrdi da su ti, kako je rekao, falsifikovani glasovi prokrijumčareni, te da bi bez Inicijativa i Alijansa za novo Kosovo imale više od pet odsto, odnosno da bi pešli cenzus.

Inicijativa će, kazao je, koristiti sva pravna sredstva i uložiti žalbu na saopšteni konačni rezultat.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter