Izvor: Happy BSC
20.09.2021 u 19:52
0

NATO ĆE MORATI DA RADI NA STABILIZACIJI SITUACIJE NA KOSOVU, rekao je Milovan Drecun u emisiji „Aktuelnosti“ na TV HAPPY!

Povodom goruće situacije na Kosovu, Milovan Drecun, predsednik odbora  je u emisiji „Aktuelnosti“ na TV HAPPY rekao:

-Rešenje je da kosovska policija povuče odluku o tablicama. To je jedino mirno rešenje. Jasno je da su Kurtiju potrebni politički poeni. Ne zaboravite da dugo najavljuje jednostrane mere koje znaće kršenje Briselskog sporazuma. U toku je priprema novog dijaloga Priština-Beograd i Kurti minira taj dijalog. Svi dogovori koji su postignuti krše se. Međunarodni činilac mora da odradi svoj deo da bi se situacija smirila na Kosovu.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI: Još sinoć smo znali šta Priština! Ovo je jedan od najtežih dana na Kosovu!

Drecun dalje kaže: 

-Kurti nema izlaznu strategiju. Reakcija srpskog naroda je opravdana jer se bore za svoju slobodu. Blokirane su saobraćajnice što predstavlja izazov za Prištinu. Biće interesantno kako će Kurti da reaguje na ovu situaciju. NATO i KFOR prate dešavanja. Buni me Lajčakova izjava od pre neki dan. Rekao je da niko neće Kosovo da pregovara o unutrašnjoj funkcionalnosti. To je upereno na sever Kosova. Ove izjave su ohrabrile Prištinu. Jedna stvar je promakla javnosti. Predsednik parlamenta u Prištini rekao da moraju biti ugašene srpske paralelne strukture  na severu Kosova. I dodao je da postoji tajni plan na kom radi Kurti i da taj plan trebalo bi da poveća prisustvo kosovskih institucija na severu Kosova. Ovaj potez sa tablicama je u stvari početni korak ka dugoročnoj strategiji da Priština uspostavi kontrolu na severu Kosova. Oni hoće da nateraju Srbe da tablice zamene tablicama tzv Republike Kosovo. Kurti hoće da blokira kretanje Srba. 

PROČITAJTE JOŠ: Šešelj: HITNO TRAŽITI SEDNICU SB UN!

Kada je reč o priznanju Kosova, Drecun kaže:

-Kurti planira da krene u zajedničke aktivnosti sa Ramom. Nijedna zemlja koja je priznala Kosova, neće odmah osuditi Prištinu za destablizaciju. Ovo je ozbiljna blokada saobraćaja, ali Srbi moraju sebe da obezbede. Naša napaćeni narod živi tamo decenijama. Ovi događaju mogu dovesti do teških posledica. Ali, Srbija sad nije slaba. NATO će morati da radi na stabilizaciji situacije na Kosovu. A, ne zaboravite da je sad Srbija jaka i da nije više u podređenom položaju.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCQEXV1FhjpMXVYIJJCQPfLg

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter