Izvor:
25.09.2019 u 13:59
0

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: DESILO bi se OVO ukoliko bi Kosovo bilo primljeno u Interpol!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović upoznao je danas novoimenovanog ambasadora Kraljevine Španije Raula Bartolomea Molinu sa argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

Stefanović je naglasio da od prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj nije prihvaćen ovaj zahtev, nije došlo ni do kakvih promena koje bi uticale na promenu odluke o neprijemu takozvanog Kosova, saopštio je MUP Srbije.

Stefanović je podsetio i da bi eventualni prijem doveo do politizacije ove profesionalne policijske organizacije, a da bi jedna od dalekosežnih posledica bila i raspisivanje poternica na osnovu političkih, a ne policijskih kriterijuma – saopšteno je.

Ambasador Molina, prema navodima iz saopštenja, istakao je da Kraljevina Španija ostaje pri svom stavu kada je reč o statusu južne srpske pokrajine, odnosno da jednostrano proglašena nezavisnost predstavlja grubu povredu međunarodnog prava. On je takođe ponovio da Španija pruža punu podršku Republici Srbiji u procesu evropskih integracija i posebno se osvrnuo na dosadašnji napredak u Poglavlju 24 – pravda, sloboda i bezbednost.

Stefanović i Molina su razgovarali i o nastavku saradnje policija dve države, koju se ocenili kao veoma uspešnu.

Ministar je naglasio da postoji izuzetna saradnja ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Španije, a kao jedan od primera dobre saradnje dveju kriminalističkih policija naveo je i nedavnu zaplenu 800 kilograma kokaina u blizini Azorskih ostrva – saopštava MUP Srbije.

Stefanović je ocenio da je španska policija jedan od najznačajnijih partnera srpske policije u borbi protiv trgovine narkoticima i izrazio spremnost MUP-a Srbije za dalje unapređenje saradnje kroz formiranje zajedničkih istražnih timova, kao i intenziviranje saradnje u borbi protiv terorizma.

Ambasador Molina je naveo da je Španija takođe spremna da produbi policijsku saradnju i istakao da je to u obostranom interesu dve države.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter