Izvor: KURIR
27.06.2024 u 13:45
0

NISMO MI BANANA ZEMLJA… Vučić žestoko nakon debakla na Euru: U redu da izgubite od Nemačke, Španije, ali ovo…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu gde će učestvovati i u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Tom prilikom, Vučić se dotakao i neuspeha fudbalske reprezentacije na Euru.

– Saglasan sam da je debakl bio, jeste to sport, sve je sport samo smo mi mnogo para dali za taj sport i mnogo uložili. Ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske koja je loša, od Nemačke, Španije ali je problem kada izubite od Slovenije koja košta tri puta manje nego tim Srbije. Mi smo kao svi zadovoljni, srećni, neću da se bavim time, nismo mi banana zemlja u kojoj se nešto rešava preko noći ali sam siguran da kako u rukometu tako i u fudbalu, posebno zbog činjenice da mnogo ulažemo i u infastrukturu i u plate funkcionera, ulažemo ogroman novac, građani su zaslužili bolji rezultat – rekao je Aleksandar Vučić.

 

MISTERIJA PIKSIJEVOG UGOVORA: Dokaz koliko je verovao u ono što radi

 

Podsetimo, fudbaleri Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj odigrali su tri utakmice i osvojili samo dva boda. Prvo su poraženi od Engleske (1:0), zatim igrali nerešeno sa Slovenijom (1:1), pa sa Danskom (0:0)

I pored toga što su „orlovi“ šampionat okončali kao četvrti u svojoj grupi, selektor Dragan Stojković Piksi dao je jako diskutabilnu izjavu kako se u Srbiju on i igrači vraćaju uzdignuta čela.

– Mogu da kažem da sam ponosan na momke, borili su se, dali sve od sebe, puno pretrčanih kilometara. Ako uđemo u dublju analizu, poraz protiv Engleza i izgubljeni bod nas je doveo u ovu situaciju. Mislim da smo ostavili dobar utisak, igrači zaslužuju sve čestitke za borbenost. Predstavili su Srbiju na najbolji način – rekao je selektor, pa se dotakao utakmice s Dancima:

– Bila je tvrda utakmica, na taktičkom planu identična utakmica sa obe strane. Bilo je ogledalo u taktičkom smislu. Govori broj šansi… Znali smo da će tako biti. Znali smo da moramo da postignemo gol iz neke prilike. Bili su u boljoj poziciji jer im je bod odgovarao. Slovenija i Danska nisu pobedili nikog, sa nerešnim idu dalje. Neverovatno, ali istinito.

Zatim se osvrnuo i na naredne ciljeve:

– Liga nacija, moramo da analiziramo šta smo radili, kako smo radili, da li je moglo bolje, da li nije. U jednom segmentu smo napravili pomak, a to je defanziva To je to, falio nam je gol, pobeda. Možda i one šanse protiv Slovenije. Sve to jedoprinelo ovome. Idemo uzdignuta čela, nismo obrukali Srbiju – zaključio je Piksi.

Dan posle utakmice došlo je i do pobune pojedinih fudbalera protiv selektora Stojkovića, a više informacija o tome možete pronaći na sledećem linku:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter