Izvor:
30.10.2019 u 15:23
0

NOVA RUNDA PREGOVORA: Fajon potvrdila učešće!

Nova predsednica Odbora Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon potvrdila je danas da će učestvovati u novoj rundi međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima koji se odvija uz posredovanje EP.

Fajon je na sastanku Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija – Srbija u Skupštini Srbije podsetila da je u oktobru već održana jedna runda dijaloga, navodeći da će i ona učestvovati u sledećoj.

Druga runda razgovora izaslanika EP sa predstavnicima parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih stranaka u Skupštini Srbije trebalo bi da bude održana 14. i 15. novembra, a pored Fajonove dijalogu bi trebalo da se pridruži i novi izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik.

Prva runda međustranačkog dijaloga u Skupštini, održana je 9. i 10. oktobra, kada je sa predstavnicima stranaka u Beogradu razgovarao izaslanik EP Knut Flekenštajn, a planom predsednika spoljnopolitičkog odbora EP Dejvida Mekalistera predviđeno je da se do kraja godine održe ukupno tri međupartijska dijaloga koja će se isključivo baviti izbornim uslovima za parlamentarne izbore 2020. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/ UNESCO/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter