Izvor: HappyBSC
31.10.2022 u 13:25
0

O PRIMOPREDAJI DUŽNOSTI I VESIĆEVOJ PORUCI DANAS SVI GOVORE: „Ono što ću uraditi, to će biti zasluga i Tomislava Momirovića, kao i njegovog prethodnika!“

Danas je novoizabrani ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, preuzeo dužnost od dosadašnjeg ministra Tomislava Momirovića, a oboje su bili veoma rasploženi tokom primopredaje, a novom ministru je predat Izveštaj o dosadašnje radu ministarstva.

 Vesić je tokom javnog istupanja rekao da je zahvalan na svemu što je Tomislav Momirović uradio u predhodnom periodu za  ministarstvo.

GORAN VESIĆ IZJAVIO: Broj ministarstava odražavaju izazove sa kojima će se Srbija suočiti u narednom periodu

“Pre svega želim da kažem da nikada nijedno ministarstvo ni institucija, ne počinju od čoveka koji dolazi na čelo te institucije.
Mi svi ovde od 2012.godine sprovodimo politiku jake Srbije predsednika Republike Aleksandra Vučića, i svako od nas daje doprinos toj politici.
To je politika kontinuiteta, moj tim i ja nastavićemo sa sprovodjenjem politike u ovom Ministrastvu koja je bila u predhodnom periodu.
Kao što je rekao moj predhodnik Tomislav Momirović,  nijedan infrastrukturalni projekat ne može da se desi preko noći, potrebne su godine priprema i ono što ću ja uraditi, to će biti zasluga i Tomislava Momirovića kao i njegovog prethodnika. Isto tako neko ko će doći posle mene nastaviće da radi na projektima koje sam ja započeo. Nikada ne može samo jedan osoba da nosi zasluge za sve što je uradjeno, na bilo kojoj poziciji da se ta osoba nalazi” – objasnio je Goran, ali se potom zahvalio i Tomislavu Momiroviću, ali njegovom timu koji je odlično obavljao posao. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vesić je najavio da će među prioritetiima njegovog mandata biti donošnje izmena Zakona o izgradnji, s ciljem da se procedure za dobijanje dozvola ubrzaju, poboljšavanje rada Katastra nepokretnosti i donošenje Zakona o odrzavanju infrastrukture, koji će omogućiti popisivanje državne infrastrukture, kako bi ona bila bolje održavana i manje novca se naknadno trošilo na rekonstrukciju infrastrukturnih objekata.

Ovim povodom ministar Tomislav Momirović podelio je svoje impresije u vezi o budućim projektima i primopredaji funkcije. 

”Pre svega bih se zahvalio svim ljudima koji su radili u ministarsvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Našim partnerina sa kojima gradimo auto-puteve, železnički infrastrukturu, vodnu infrastrukturu i komunalne projekte. Zaista smo prethodnih godina pokrenuli jedan neverovatno investicioni talas na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i veliko mi je zadovoljstvo da imam priliku da prisustvujem ovoj primopredaji sa mojim dragim kolegom i prijateljem Goranom. Moram da iskoristim i ovu priliku da se zahvalim i svim mojim predhodnicima. Ovi projekti na žalost ne mogu da se završe u godini, dve ili tri. Za ove projekte je potreban kontinuitet, čvrsta ekipa, potrebna je posvećenost i potrebno je da zajedničk radimo kako bi od početka do kraja pustili sve auto-puteve i saobraćaj. Mom prijatelju i kolegi Goranu Vesiću želim uspešan mandat i siguran sam da će uneti novu energiju i nastaviti sa izgradnjom Srbije“ – istakao je ovom prilikom. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter