Izvor: kurir.rs
10.09.2020 u 20:51
0

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA: O stolici u Beloj kući, detaljima sporazuma, podeli zapad-istok

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govori o brojnim aktuelnim temama.

OVO MORATE ZNATI

POTRESNA ISPOVEST PRIJATELJA STRADALOG ČOVEKA KOD NIŠA: „Kud ga pustih da ode, video sam da je loše…“!

INCIDENT NA PRUŽNOM PRELAZU: Sudar traktora i putničkog voza kod Gruže, jedna osoba prevezena u bolnicu!

MLADIĆ NAPADNUT USRED DANA NA ULICI: Zadobio TEŠKE RANE po stomaku!

KORONA VIRUS: Najmanje zaraženih u jednom danu u Srbiji, a najviše u Rumuniji!

„Hoti je danas rekao da će oni nešto uraditi kad Srbija prizna Kosovo. Rekao sam i njemu i evropskim zvaničnicima i sada kažem: ‘To se neće dogoditi’. Ne treba da ostavljamo konflikt našoj deci“.

„U vreme prošle vlasti 90 zemalja je priznalo Kosovo, a u poslednjih osam godina ukupno devet država“.

„Rekao sam da ne dolazi u obzir da se Srbija saglasi da Izrael prizna Kosovo. Rekao sam da to ne može da bude u našem sporazumu. Ja ću sutra to reći i Netanijahuu“.

„Do kraja meseca ćemo da otvorimo kancelariju u Jerusalimu, kao i mnoge druge zemlje“.

„Daleko smo od 5G. Da li tu negde piše Kina? Ne piše u sporazumu da je reč o kineskoj opremi za 5G mrežu, već samo da je reč o 5G opremi. Mi ćemo gledati da ispunjavamo sve što piše u sporazumu. Time što poštujete onoi što kažete i potpišete, stičete ugled u međunarodnoj zajednici“.

„Naši odnosi sa Rusijom su veoma dobri, naši odnosi sa Kinom su veoma dobri, odlični, o čemu sam govorio i Trampu, koji nas je primio na vrlo srdačan način“.

„Nisam ja ruski ili američki čovek ili bilo čiji drugi čovek. Putin zna koliko je teško održavati mir i stabilnost ovde. Beskrajno mu hvala što se uvek javi za 24 sata. Hvala i Angeli Merkel, što mi se javila kad mi je trebalo. Isto važi i za Makrona“.

„Rekao sam ne dolazi u obzir da kupujemo skuplji gas, jer nismo bogata zemlja. Da mi, pored povoljnog ruskog gasa, plaćamo skuplji, to nema smisla“.

„Putin, a ni ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, mi se nikad nije izvinjavao ni zbog čega, a za ovako nesto obojica su to učinili, a da ja to nisam ni pomenuo. Današnji telefonski razgovor sa Putinom je bio dobar, sveobuhvatan i Putin se izvinio zbog posta Zaharove. Pokazao je svoju pristojnost i rekao da iza toga ne stoji ruska država i pogotovo ne on lično“.

„U Vašingtonu sam mogao da sedim i na parketu, jer sam znao za šta se borim, za svoju zemlju. Noćima nismo spavali, svaki detalj smo pripremili. Uradili smo dobar posao za zemlju. Sačuvali smo dostojanstvo zemlje i pokazali da Srbija posle 30 godina može da bude poštovana u Americi. Nismo otišli po veliku pobedu, jer se one ostvaruju u ratu. Mi smo otišli po malu pobedu, kakve se ostvaruju u miru“.

„Znate da kad dolazim u emisije nikad ne tražim pitanja unapred, niti zahtevam nekakve stolice“.

„U Vašington smo otišli kad su svi albanski lideri govorili da idu po ‘međusobno priznanje’. Neki su zakazali izbore za 5, očekujući da ću 4. septembra potpisati priznanje. U prostoriji u kojoj sam sedeo, sedeli su i Pensi, i Džonson, i Grenel, i O’Brajen. To je bilo simpatično“.

„Malići kaže da će nešto uraditi tek kad Srbija prizna Kosovo. A, ne! To nigde ne piše. Ja sam bio u Vašingtonu i znam šta se dešavalo“.

„Bio sam tri puta u Beloj kući, ali do ovog trenutka Srbiji nisu bila otvorena vrata Bele kuće. Bela kuća je bila rezervisana za Albance, kada govorim o narodima iz regiona. Zapravo, Bela kuća je bila otvorena za sve koji su protiv Srba. Sada smo to promenili, uspeli smo makar da odškrinemo ta vrata. Prvi put je Srbija označena kao važan partner. Nisam glup da mislim da to nije povezano sa drugim pitanjima. Svejedno. Srbiji je ukazano poštovanje. Pogledajte njihove reakcije“.

„Pre dve, tri godine svet je imao dva pola – zapad i istok. Mi smo uvek sedeli na srpskoj stolici i mogli da budemo bezbrižni. Sada imate četiri stolice, mnogo je komplikovanije. Imate Ameriku, imate EU, imate Kinu, imate Rusiju. Imate i regionalne igrače, poput Turske. Pozicija Srbije nije laka“.

„Pokušaću da govorim nešto drugačije, da ljudi razumeju ceo kotekst. Zato sam doneo originale sporazuma koji smo potpisali. Nagoveštavao sam pre odlaska u Vašington da će biti iznenađenja, što su saznale naše službe, a s obzirom na činjenicu da su Amerikanci i Nemci stvarali Kosovo“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter