Izvor: Sputnik
26.08.2024 u 12:06
0

OGLASIO SE DAČIĆ: Govorio o Severini i izručenju Jovana Cvetića

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično obavešteno od strane Interpola Atina da su nadležni organi Grčke doneli odluku da se dozvoli izručenje Srbiji Jovana Cvetića.

Cvetić je pre dve godine uhapšen u Grčkoj po poternici Hrvatske za navodni ratni zločin, a Zagreb je tražio njegovo izručenje.
Dačić je za rekao da se izručenje Cvetića iz Grčke očekuje krajem ove nedelje.
Kako je objasnio, i Srbija je raspisala poternicu za Cvetićem kako bi mogao da bude izručen našoj zemlji.
Dačić je zahvalio Grčkoj što je izašla u susret zahtevu Srbije.
Slučaj Severina
Dačić je potvrdio da je granična policija na granici sa Hrvatskom zadržala hrvatsku pevačicu Severinu, na osnovu spiskova o verbalnim deliktima.
Ministar policije je istakao da Severina nije ni privedena ni uhapšena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, već je zadržana zbog kontrole.
Najavio je i da će zatražiti ukidanje spiskova, kada su verbalni delikti u pitanju.
Mediji su sinoć objavili da je Severina bila zadržana na granici Srbije i Hrvatske, nakon čega je odlučila da se vrati u Hrvatsku iako joj je bio dozvoljen ulazak u Srbiju.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter