Izvor:
27.04.2019 u 12:51
0

O’KONEL: Ne očekujem veliki napredak na samitu u Berlinu!

Ambasador Velike Britanije na Kosovu i Metohiji Rori O'Konel je rekao da na predstojećem samitu Zapadnog Balkana ne očekuje veliki napredak, kao i da promena granice ne bi nužno označila prekid tenzija između dve strane.

On je naglasio da rat podstiče nastanak velikog broja trauma, i da se pomeranje granica zapravo neće odnositi na tenzije između dve zemlje, koje će ostati susedi, i treba da teže budućnosti koja nije samo neprijateljstvo zbog nove granice, već stvarno partnerstvo i prijateljstvo u budućnosti.

Ono što nam je zaista potrebno da lideri urade jeste da se usredsrede na činjenicu da je obema stranama potrebna potpuna, sveobuhvatna odluka i obe strane to znaju – rekao je O'Konel.

On je rekao kako nije potreban brz, već pravi dogovor, i da obe strane treba da se pripreme, da razgovaraju sa svojim ljudima i da sednu za sto, i dodao kako to možda neće biti u Berlinu u ovo vreme, ali očekuje da će biti vrlo brzo.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter