Izvor: Kurir
17.06.2024 u 12:05
0

OVO JE POGREŠNA I SRAMOTNA ODLUKA: Bivši predsednik Moldavije se oglasio

Bivši predsednik Moldavije Igor Dodon kaže da je odluka vlasti u njegovoj zemlji da glasaju za rezoluciju o Srebrenici sramna i pogrešna.

– Ja sam, a siguran sam i većina građana Moldavije, protiv toga što su naše vlasti odlučile da podrže ovu rezoluciju. Da smo mi bili na vlasti glasali bismo sigurno drugačije. Ovo je pogrešna i sramotna odluka, koju najoštrije osuđujem – rekao je Dodon.

On ističe da je za Moldaviju izuzetno važno prijateljstvo sa Srbijom.

– Lično poznajem vašeg predsednika Vučića, on je jedan hrabar lider i patriota svoje zemlje. Neću preterati ako kažem da ga smatram i svojim prijateljem i da mi je uvek bilo zadovoljstvo da se s njim lično sretnem – rekao je bivši predsednik Moldavije.

Prema tvrdnjama Dodona, između 60 i 70 odsto stanovništva Moldavije je protiv ulaska zemlje u NATO.

– Naš ustav je decidno propisao apsolutnu vojnu neutralnost – istakao je Dodon, ocenjujući da opstanak Moldavije kao države zavisi upravo od neutralnog statusa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter