Izvor: HAPPYBSC
17.06.2024 u 16:51
2

OZBILJNI SMO SMIRITE SITUACIJU: Ako dođe do zaoštravanja na Kosovu, EU će protib PRIŠTINE preduzeti mere jače od saopštenja

Ako Evropska unija (EU) utvrdi da je došlo do novog zaoštravanja na Kosovu, moraće da posegne, ako bude nužno i za nekim drugim merama, a ne samo saopštenjima, izjavio je danas portparol Evropske komisije Peter Stano.

„Evropska unija je zabrinuta zbog situacije na severu Kosova jer smo već mesecima svedoci jednostranih i neusaglašenih poteza koji vode novim zaoštravanjima“, rekao je Stano.

On je dodao da je to i deo rasprave koja se u EU vodi u sklopu razmatranja da li će biti produžene restriktivne mere Saveta ministara Unije prema Kosovu.

Portparol visokog predstavnika EU Žozepa Borela je time odgovorio na pitanje novinara kako se u EU gleda na tvrdnje zvaničnika u Prištini da bi EU ovih dana mogla ukinuti te mere.

Stano je stavio do znanja da će o tome isključivo odlučiti Savet ministara EU na temelju Borelovog izveštaja, napomenuvši da nema nikakvih osnova da se o tome unapred spekuliše.

Borelov portparol je predočio da je „stalno zaoštravanje i bilo razlog za preduzimanje restriktivnih mera EU“ prema Prištini i naglasio da „EU naravno očekuje da vlasti u Prištini učine korake ka smanjivanju zatetnutosti“.

BRNABIĆ: „Mi kao parlamentarci ne smemo da stavljamo glavu u pesak“

„Ali mi istovremeno isto to očekujemo od srpske strane, jer obe strane imaju obaveze i dužnost da učine sve što mogu mogu zajedno s njihovim saveznicima, pristalicama, partnerima da spreče bilo kakvo novo zaoštravanje“, dodao je.

Stano je time takođe odgovorio na pitanje novinara kako se u EU gleda na nedavno saopštenje vlasti u Prištini da su otkrivene veće količine oružja i uniforme srpske vojske i policije.

„Ukoliko EU vidi da je došlo do novog zaoštravanja, EU će morati da posegne, ako bude nužno, i za nečim drugim, a ne samo javnim saopštenjima“, rekao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “OZBILJNI SMO SMIRITE SITUACIJU: Ako dođe do zaoštravanja na Kosovu, EU će protib PRIŠTINE preduzeti mere jače od saopštenja”

  1. Шта бре ти више причаш, ко вама да верује уопште, подржавате терористу Куртија и све што ради Србима на Космету!!!! Не говорите ништа нико вам не верује ни мало А СРБИ ЖИВЕ У ГЕТУ. ЛОГОРУ И НЕМАЈУ НИКАКВА ЉУДСКА ПРАВА!!! КАКО ЧИНИЛИ И РАДИЛИ СВЕ ВАМ СЕ ТАКО И ВРАТИЛО!!! ВИ СТЕ ВЕЛИКА
    СРАМОТА!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter