Izvor: Happy BSC
30.06.2021 u 21:27
0

PALMA O PRESUDAMA STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU: Haški tribunal je politički sud, koji nije video NIJEDNU SRPSKU ŽRTVU tokom ratova

Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki osuđeni su danas u Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Hagu na po 12 godina zatvora.

VAŽNO

STEFANOVIĆ POSLE VEŽBE NA „PASULJANSKIM LIVADAMA“: Ovi momci su ponos naše vojske i PONOS SRBIJE (GALERIJA)

MIHAJLOVIĆ u Parizu na konferenciji o rodnoj ravnopravnosti: Posvećenost Srbije prepoznata na globalnom nivou

PROGLAŠENI KRIVIM! Simatoviću i Stanišiću po 12 godina zatvora

VRELI TALAS ODNEO VIŠE OD 100 ŽIVOTA! Vankuver beleži rekordnih 50 stepeni Celzijusa!

TRI PUTA 6:3! Novak za 100 minuta odjavio Andersona sa Vimbldona

Tim povodom oglasio se predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

„Presuda Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu, koji je praktično nastavak Haškog tribunala, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću od 12 godina zatvora je potvrdila da je Haški tribunal napravljen samo za Srbe, koji su branili srpski narod i vodili odbrambene ratove, a ne osvajačke. Indikativno je da je Sud u Hagu osudio Simatovića i Stanišića, kao pomagače, a ne kao učesnike Udruženog zločinačkog poduhvata. Oni su prvo bili oslobođeni, da bi sada sud u Hagu izrekao 12 – godišnje kazne i proglasio ih krivima. Za razliku od Simatovića i Stanišića, hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač su za najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata „Oluju“, kojom su komandovali, a ne bili pomagači, prvo bili osuđeni na 24 godine, odnosno na 18 godina zatvora, a onda oslobođeni. Haški tribunal je time doneo presudu da niko od Srba nije proteran iz Hrvatske i da niko od Srba nije ubijen u Hrvatskoj“, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i dodao:

„Zatvorili su haške sudije oči pred srpskim žrtvama. Ramuš Haradinaj je ne jednom, nego dva puta oslobođen u Haškom tribunalu, a komandovao je stravičnim zločinim nad Srbima na Kosovu i Metohiji. I Naser Orić, koji takođe nije bio pomagač ili portir, već komandant Armije Bosne i Hercegovine u Podrinju, gde se počinjeni stravični zločini nad Srbima je takođe oslobođen. Stanišić i Simatović su osuđeni kao pomagači, a Gotovina, Markač, Haradinaj i Orić su oslobođeni kao komandanti. Za Haški tribunal u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji niti jedan Srbin nije ubijen i niti jedan Srbin nije proteran. Time je Haški tribunal praktično doneo odluku da neke narode možete slobodno da ubijate, da im palite imovinu i crkve i da ih proterujete bez ikakvih sankcija, iako Haški tribunal ima ono čuveno u komandnoj odgovornosti „ili je znao ili je morao znati“, ali to je važilo samo za Srbe“, kaže Marković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter