Izvor:
04.11.2019 u 11:50
0

PALMER: Važno je da se poštuju rezultati izbora na KiM!

Američki zvaničnik Metju Palmer izjavio je danas u Beogradu, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučić, da je jasno da je Srpska lista na izborima dobila podršku velike većina Srba na KiM i pravo da budu predstavljeni u vladi, kao i da je važno da se poštuju rezultati demokratskih izbora.

Palmer je tako odgovorio na pitanje novinara za Vučića i Palmera kako komentarišu to što je Aljbin Kurti rekao da će u vladu tzv. Kosova pozvati i Srbe koji nisu sa Srpske liste i ne predstavljaju Srbe i sa kojima se sastao Palmer u Prištini i kako komentarišu to što je SAD već dozovolila Prištini da ranije prekriši svoj ustav formiranjem vojske Kosova, te da bi ovo bio drugi primer kršenja ustava.

Mislim da postoji prostor na Kosovu da se mnogi različiti glasovi čuji i po našem mišljenju je važno da se poštuju rezultati demokratskih izbora – kazao je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Palmer.

Istakao je da je jasno da je Srpska lista zadobila podršku većine Srba na KiM i da oni imaju pravo da budu u vladi predstavljeni.

Palmer kaže da je naširoko razgovarao sa liderima na Kosovu i Kurtijem o tome.

Važno je da kosovski Srbi imaju priliku da se izraze ne samo u javnosti, već i kroz politički proces – naglasio je Palmer.

Izvor: Tanjug
Foto: instagram/buducnostsrbijeav/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter