Izvor:
03.04.2019 u 19:50
0

PENS: Turska mora da izabere da li želi da ostane saveznik ili želi da svojim nepromišljenim odlukama ugrozi naše partnerstvo!

Zamenik predsednika SAD Majk Pens upozorio je danas Tursku na kupovinu ruskog protivvazdušnog sistema S-400, i time nastavio da pritiska tu državu da odustane od kupovine, na koju Vašington gleda kao na pretnju, preneo je Rojters.

Turska mora da izabere da li želi da ostane saveznik najuspešnije vojne alijanse u istoriji, ili želi da svojim nepromišljenim odlukama ugrozi naše partnerstvo – rekao je Pens u Vašingtonu.

Američki i NATO zvaničnici su u više navrata upozorili zvaničnu Ankaru da se S-400 ne može integrisati u NATO sisteme vazdušne i raketne odbrane i da će kupovina S-400 ugroziti izglede za realizaciju kupovine lovačkih aviona F-35.

Kako se navodi SAD bi mogle da uvedu sankcije Turskoj zbog odluke da kupi ruske sisteme.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter