Izvor:
29.08.2019 u 10:32
0

PETAR PETKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA HAPPY PORTAL O ZABRANI ULASKA NA KOSMET SA SRPSKIM PASOŠEM: „Odluka koja najviše pogađa najmlađe!“ (VIDEO)

Ekskluzivno za portal Happy televizije govorio je Petar Petković pomoćnik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju. U razgovoru za naš sajt Petković je krenuo od situacije vezane za srpske pasoše.

– To je još jedan od vida pritisaka na srpski narod na Kosovu i Metohiji. I druge nacionalnosti su pogođene tom odlukom da se zabrane srpski pasoši na administrativnim prelazima. Time su najviše pogođena deca jer je pasoš jedini putni dokument do 16 godine, kada može da se izvadi lična karta. Roditeljima je time otežano jer moraju da se vade neka druga dokumenta kao što je izvod iz matične knjige i slika sve sa ciljem otežavanja slobode kretanja na Kosovu i Metohiji, ali i da spreče dolazak Srba iz centralne Srbije. Ova odluka jasno govori o namerama Prištine da se srpski narod protera sa prostora Kosova i Metohije – rekao je Petković.

Komentarišući nedavne izjave Ramuša Haradinaja, pomoćnik direktnora kancelarije za Kosovo i Metohiju se osvrnuo i na optužnicu protiv Haradinaja koja još uvek nije podignuta.

– To je nešto što pre svega treba da nam kaže Specijalni sud u Hagu. Mi smo kao država Srbija poslali nove dokaze u Specijalni sud. Mi imamo gorko iskustvo gde je suđeno samo Srbima, pa su mnogi koji su počinili zlo nad Srbima ili pušteni ili se ništa nije dogodilo. Ramuš Haradinaj je bio komandant u operativnoj zoni Dukađini i imamo 900 novih dokaza ubistava, silovanja, proterivanja i vađenja organa samo u toj komandnoj zoni – zaključio je Petković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter