Izvor: Tanjug
23.10.2020 u 19:30
0

PETKOVIĆ: Fon Kramon nije ovlascena da se mesa u dijalog

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrar Petković kaže da da specijalnog izvestioca Evropskog parlamenta Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne.

„Neverovatno je da Evropski parlament toleriše da njen izvestilac za KIM otvoreno nastupa kao lobista najekstremnijih albanskih političkih predstavnika“, rekao je Petković u pisanoj izjavi povodom navoda Viole fon Kramon da se protivi promeni kosovskog ustava.

Ona bi, kako je dodao, kao izvestilac Evropskog parlamenta trebalo da tu instituciju izveštava o raznim političkim i društvenim devijacijama, o napadima na ljudska prava nealbanskog stanovništva, kriminalu, korupciji, glorifikovanju ratnih zločinaca i raznim drugim „neevropskim“ pojavama na Kosovu i Metohiji, a ne da otežava sprovođenje sporazuma postignutih upravo uz posredovanje EU.

PROČITAJTE JOŠ…

GRADE SE STANOVI ZA IZBEGLICE Krov nad glavom za 133 porodice

UHAPŠEN Zrenjaninac koji UKRAO NOVAC iz dve TRAFIKE!

PODRHTAVALO TLO: Zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Dodao je da je Priština dužna da poštuje sporazume potpisane u Briselu, i da svoje pravne akte uskladi sa dogovorima o Zajednici srpskih opština, kako bi ona imala sve definisane nadležnosti.

„Ako gospođa Fon Kramon misli da je nepoštovanje dogovora evropsko i demokratsko ponašanje, onda to mnogo govori o njoj, ali i instituciji kojoj pripada, a koja joj dozvoljava da honorarno lobira za albanske separatiste u Prištini“, zaključio je Petković.

Viola Fon Kramon se usprotivila ideji o promeni kosovskog ustava, o čemu je u prethodnim danima govorio izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

„Čak se i ja ne slažem sa poslednjim potezom Miroslava Lajčaka. Mislim da nas razgovor o promeni ustava Kosova ne vodi nikud“, poručila je izvestilac Evropskog parlamenta za KiM u objavi na Tviteru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter