Izvor:
25.09.2019 u 15:04
0

PETKOVIĆ U LEPOSAVIĆU: „Svi moraju da izađu na izbore i svoj glas daju Srpskoj listi“!

Predizbornim skupom u velikoj sali Doma kulture u Leposaviću članovi i simpatizeri Srpske liste započeli su danas kampanju za vanredne parlamentarne izbore koji su zakazani za 6. oktobar.

Osim kandidata koji će se boriti za jedan od deset mandata u kosovskom parlamentu, podršku u ime države Srbije okupljenima u Leposaviću preneo je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je posle dužeg zadržavanja na administrativnom prelazu Jarinje, uspeo da dođe i obrati se Srbima u Leposaviću.

Petković je naglasio da "svi moraju da izađu na izbore i svoj glas daju Srpskoj listi, jer je ona garant da će u Prištini da se bori za srpske interese".

Ovi ljudi koji su pred vama, boriće se u srcu Prištine za srpske interese podignute glave i u punoj koordinaciji sa Beogradom. Priština ne voli Srpsku listu zato što nije podržala ni zakon o Trepči, niti je glasala za formiranju tzv. vojske Kosova, za razgraničenje, niti je dala podršku za platformu protiv dijaloga, kao ni za rezoluciju o nekakvom navodnom genocidu Srbije na Kosovu i Metohiji – rekao je Petković i naglasio da je podršku za sve to "dao Slobodan Petrović" i da zbog toga "Rada Trajković hvali Aljbina Kurtija".

Nakon izbora i formiranja nove vlade u Prištini uslediće novi pritisci na Beograd, u smislu traženja nekog novog rešenja i zbog toga, ukoliko Srpska lista pobedi, a daće Bog pobediće, naša pregovaračka pozicija biće umnogome snažnija i jača da se izborimo za konačno i kompromisno rešenje koje će biti u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i države Srbije – poručio je Petković.

Gradonačelnik Leposavića i domaćin ovog skupa Zoran Todić poručio je okupljenima da je "situacija više nego jasna" i da to "ne čuje i ne vidi samo onaj ko to ne želi".

Srpska lista nije interesna grupa, poput nekih koje nastupaju na ovim izborima, a koje se lažno predstavljaju kao srpske. Ona je nastala iz naše zajedničke potrebe da budemo nepokorni i nesalomivi, da ne budemo ''kosovari'' ili ''kosovski Srbi'', već Srbi. Zato, kada neko krene na nas, mora da zna da ne udara na tamo neke ljude sa margine i periferije srpskog naciona, već na ceo srpski narod, na srpsku državu koju je naš narod izgradio na muci, junaštvom i snagom kroz vekove – rekao je Todić i nastavio:

I u nedelju, 6. oktobra, treba da pokažemo koliko smo zreli kao narod, koliko smo spremni da se borimo i koliko zaslužujemo da se čitav narod zauzme i bori za nas. To je izbor svakog Srbina i Srpkinje, Bošnjaka, Roma ili Goranaca, svakog onog kome je stalo do Srbije i dostojanstvenog života", rekao je Todić i poručio da "na ovim izborima nema opcija, postoji naša, srpska opcija, a sve druge nisu srpske".

Njegov sugrađanin i kandidat za poslanika iz Leposavića Slavko Simić je poručio da će glasači jasno "poručiti i Jablanovićima i Petroviću i toj Radi Trajković, da im nikada nećemo dozvoliti da trguju srpskim interesima i srpskim institucijama".

Da nema podela "na Srbe južno i severno od Ibra" potvrdio je u svom govoru i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović i posebno naglasio "koliko je važno postići jedinstvo među Srbima na Kosovu".

Mi na Kosovu i Metohiji nemamo prostora za nejedinstvo, na ovom prostoru ništa ne sme da bude veće od srpskog nacionalnog interesa i potpunog jedinstva srpskog naroda, a jedini koji to mogu da garantuju su Srpska lista i kandidati koji se na njoj nalaze – rekao je Popović.

Iako se mnogo bolje snalazi sa violinom, studentkinja Ana Radosavljević je ipak odlučila da svojim govorom ukaže na značaj predstojećih izbora.

Ovaj istorijski trenutak, baš kao i muzika, bez reči u nama budi i raspaljuje ljubav prema Srbiji, čežnju za svime što smo izgubili i onima koje smo izgubili, i nadu da nas očekuje bolje sutra. Nekada stvari nije potrebno imenovati, prosto ih znate i osećate. Danas smo svi ovde, ne zato što nas je neko ubedio da nam je tu mesto, već zato što osećamo da nigde drugde nije moguće biti – zaključila je Ana Radosavljević.

Tokom predizborne konvencije, emitovan je i spot Srpske liste, a svojim pesmama program su dodatno obogatili članovi KUD "Kopaonik" iz Leposavića.

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter