Izvor: Alo.rs
28.05.2020 u 18:01
0

POČELO JE! KURTIJEVE PRISTALICE SE OKUPLJAJU, UDAR NA TAČIJA! (VIDEO)

U centru Prištine počelo je okupljanje pristalica Pokreta Samoopredeljenje koji odražavaju probu protesta uz fizičku distancu. Reporteri Kosovo Onlajna su na licu mesta odakle će se javljati sa najvažnijim informacijama, izjavama učesnika, a kasnije i reakcijama političkih partija i analitičara.

Očekuje se od tri do pet hiljada aktivista te stranke iz raznih delova Kosova. Iako je počela da pada kiša ljudi su počeli da zauzimaju svoje pozicje koje su obeležene crvenim tačkama.

Primećeno je pojačano prisustvo Kosovske policije svuda kroz grad, a najviše ih ima kod zgrade Skupštine Kosova i kosovske vlade.

Očekuje se da Ustavni sud Kosova sutra donese odluku o ustavnosti dekreta predsednika Kosova Hašima Tačija kojim je za mandatara za sastav Vlade Kosova imenovao Avdulaha Hotija iz DSK. Samoopredeljenje je jedina partija koja e tome usprotivila i zahtevaju nove izbore.

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je da ni on niti vlada koju predvodi ne učestvuju u organizaciji skupova, pa ni probe za protest najavljene danas u Prištini, već da ih samo posmatra i poštuje prava građana na slobodu okupljanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter