Izvor: tanjug
23.09.2021 u 17:01
0

PREDSEDNIK VUČIĆ: Kako to da samoopredeljenje ne važi za Srbe?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao je danas kako to da je samoopredeljenje suština slobode za sve narode osim za Srbe.

„Kako to da je za Norvežane i za Albance i za sve Evropljane samoopredlejnje suština slobode i demokratije, a samo nije za Srbe“, konstatovao je Vučić na pitanje novinara da li mu je poznato da je danas u Beogradu održana promocija knjige supruge kosovskog premijera Aljbina Kurtija pod nazivom „Ideja slobode i samoopredljenja“.

PROČITAJTE JOŠ: PORUKA VUČIĆA IZ BUDIMPEŠTE: Ako Albanci krenu na Srbe, verujte mi, neće biti progona…

Rekao je da nije znao za to, ali da to nije naš problem.

„Ne plašimo se ničijih reči, ni knjiga. Srbija mora da bude iznad toga“, rekao je on i dodao da je naš problem to kako se samoopredeljnje svuda vidi kao oličenje slobode, osim u slučaju Srbije.

„Kažite nam da je vrhunac slobodarske misli svima dozvoljen osim Srbima. Kažite nam da je to tako i da znamo da nema nikakvih principa. Nazovimo stvari pravim imenom“, poručio je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ: Jasna poruka da novog pogroma neće biti: POVIŠENA BORBENA GOTOVOST U RAŠKOJ I NOVOM PAZARU!

On je dodao i da Srbija zna gde joj je mesto i da je mala u odnosu na velike evropske i svetske sile, kao i da zna da su bili protiv nje i devedesetih i pre toga, ali i da dobro razume svoju realnu poziciju.

„Samo nemojte da nam to objašnjavate principipa i da nam pričate da je ostvarenje prava na samoopredeljenje vrhunac slobode, a onda ćete taj vrhunac slobode da zabranite samo jednom narodu, slučajno je to srpski. Tu prestaju sve vaše priče o pravdoljubivosti, istinoljubivosti i ravnopravnosti“, zaključio je Vučić.

On je dodao da je o promociji knjige saznao iz novina i da bi na nju došao da je znao čime se knjiga bavi da bi dobio odgovor na to pitanje, ali istovremeno konstatovao i da na njega odgovora nema.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter