Izvor:
14.05.2024 u 19:49
1

PREMIJER PORUČUJE: Cilj Srbije bio i ostaje članstvo u Uniji

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas u razgovoru sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Vlada Srbije i u novom mandatu na čijem je on čelu, saopštila je Vlada Srbije.

Kako je saopšteno, premijer Vučević je istakao da je pred Srbijom ozbiljan proces čiji je krajni cilj uređena i stabilna država i bolji standard za građane Srbije, dodajući da očekuje konkretan napredak u procesu pridruživanja i daljih reformi.

On je istakao je da Srbija kontinuirano radila na otvaranju Klastera 3, koje je u potpunosti spremno, dodajući da od Evropske unije očekuje pozitivan signal za njegovo otvaranje. “Naš cilj je nastavak dalje modernizacije zemlje i sprovođenje neophodnih reformi, pre svega, u oblasti vladavine prava“, naveo je Vučević.

On je zahvalio evropskom komesaru na podršci Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i ocenio da su pred novom vladom važni zadaci i veliki izazovi, za koje je Srbija u potpunosti spremna. Varhelji je naglasio da je Srbija napredovala po pitanju reforme pravosuđa i medijskih zakona i da je pred novom vladom važan zadatak daljih strukturalnih reformi. On je istakao da očekuje napredak Srbije na polju evropskih integracija u narednih pet godina, do kada će trajati mandat novoj Evropskoj komisiji. Varhelji je čestitao premijeru Vučeviću na novom mandatu i poželeo puno uspeha u obavljanju profesionalnih dužnosti i izrazio čvrstu podršku srpskoj vladi za nastavak reformi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PREMIJER PORUČUJE: Cilj Srbije bio i ostaje članstvo u Uniji”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter