Izvor:
28.06.2019 u 08:24
0

PREMIJERKA BRNABIĆ ZA HEPI PORTAL: „Čini mi se da je Srbija ispunila sve uslove za otvaranje dodatna dva ili tri poglavlja…“! (VIDEO)

Srbija je juče u Briselu u pristupnim pregovorima sa EU otvorila još jedno poglavlje – devet, o finansijskim uslugama, a na istoj konferenciji je potpisan i paket pretpristupne pomoći, finansijski sporazum IPA za 2018. godinu, u iznosu od 179,1 milion evra.

Povodom toga, predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić govorila je specijalno za portal Happytv.rs.

Otvaranje poglavlja 9 važan je korak o pregovorima Srbije o članstvu u Evropsku Uniju. Da li to predstavlja pozitivan signal iz Brisela za građane Srbije?

Apsolutno, pozitivan signal u trenutku kada imamo ogomne izazove u samoj Evropskoj uniji, njihihove interne izazove probleme.. Dok još uvek nije otvorena evropska komisija, i novi evropski parlamen. Odluka je pozitivan signal. Sada imamo 17 otvorenih poglavlja, dva privremeno zatvorena. Čestitke ministarki Jadranskoj Joksimović i njenom timu. Idemo dalje, implementiramo reforme pre svega zbog građana, a onda će nas to dovesti do Evropske Unije.

Gde će biti usmerena besprovratna pomoć evropske unije vredne 179 miliona evra?

– Juče je ministarka pričala o tome. U pitanju je veliki broj oblasti. Zaštita životne sredine, inovacije, fond za nauku. Mnogo oblasti, dosta dobro je planirano. Kompleksan je posao, ali čitav tim je odličan. Važno je dati pohvalu tamo gde su ljudi zaslužili.

Osim poglavlja 9 da li je bilo elemenata za otvaranje još nekog poglavlja? Očekujete li do kraja ove godine otvaranje novih poglavlja?

Imali smo spremno pet poglavlja za otvaranje, čini mi se da je Srbija ispunila sve uslove za otvaranje makar još dodatna dva ili tri poglavlja. Ne možemo da utičemo na EU, osim reformima. Najvažnije je da ćemo se mi potruditi da našim građanima omogućimo bolji život.

Detaljnije možete videti u snimku ispod teksta:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter