Izvor:
24.10.2019 u 18:27
0

PRETNJE TURSKOG PREDSEDNIKA: „Brzo ćemo uzvratiti gvozdenom pesnicom!“

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovo je danas zapretio evropskim državama da će otovriti granice i pustiti sirijske izbeglice da krenu ka Evropi.

Kada kažem da ću da otvorim vrata, oni prosto pobesne. Ne brinite, doći će vreme kada ćemo otvoriti ta vrata. Hajde, vi brinite o stotinama hiljada migranata – rekao je Erdogan.

Dodao je da se u Turskoj nalaze četiri miliona izbeglica.

Ako neko smatra da je turska humanitarna politika slaba, brzo ćemo uzvratiti gvozdenom pesnicom – istakao je Erdogan, prenosi Tas s.

Turska je 9. oktobra pokrenula ofanzivu na severu Sirije sa ciljem, kako je navedeno, da se u tom području uspostavi bezbednosna zona u koju bi se vratile sirijske izbeglice iz Turske.

Poslanici Evropskog parlamenta oštro su danas osudili unilateralnu tursku vojnu intervenciju na severoistoku Sirije i pozvali Tursku da povuče sve svoje snage sa sirijske teritorije.

U rezoluciji koja je danas usvojena, poslanici su pozvali Evropski savet da uvede niz ciljanih sankcija i zabranu izdavanja viza turskim zvaničnicima odgovornim za kršenje ljudskih prava, kao i da razmotri usvajanje ciljanih ekonomskih mera protiv Turske.

Poslanici Evropskog parlamenta, takođe, predlažu da se suspenduju trgovinske preferencije u sporazumu o poljoprivrednim proizvodima i kao krajnje sredstvo suspenduje carinska unija EU-Turska.

Izvor: Tanjug
Foto: rtvi.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter