Izvor:
08.05.2019 u 17:59
0

PROTEST U TIRANI: Zastave OVK viorile se u masi koja se okupila protiv predsednika Aleksandra Vučića!

Na protestu Pokreta Samoopredeljenje u Tirani protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića demonstranti nose i zastave teroritičke Oslobodilačke vojske Kosova.

Protest je eskalirao u sukobe sa policijom.

Protest, inače, kako javlja prištinska Koha, nije odobren.

Ipak, pokret Aljbina Kurtija nije odustao od demonstracija protiv dolaska predsednika Srbije, kao i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji večeras stižu u glavni grad Albanije na samit Procesa Brdo Brioni.

Na snimku Kosova pres iz Prištine vide se demonstranti koji nose transparente sa porukama da su Vučić i Dodik nepoželjni, ali i poruke šefici diplomatije EU Federiki Mogerini, sa kojom Vučić večeras treba da razgovara, da je njihova budućnost važnija od njene, kao i druge poruke.

Zvaničnik pokreta Samoopredeljenje Bojken Abazi je na početku protestu kazao da su Vučić i Dodik dvojica političara koja ne priznaju kosovsku nezavisnost i dodao da je ovo prvi put da Dodik koji je, kako tvrdi Abazi, nepoželjan u SAD, dolazi u Tiranu, prenosi RTV 21.

Demonstracije su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mucenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter