Izvor:
17.06.2019 u 05:51
0

RAHIĆ :“Ili dogovor ili izbori za novi saziv Bošnjačko nacionalno veće“!

Nakon upućivanja inicijative Bošnjačkog nacionalnog veća o specijalnom statusu Sandžaka, koju lista "Vakat je" u tom veću nije podržala, potpredsednik BNV i većnik te liste Esad Rahić kaže da je vreme za dogovor ili za nove izbore.

Rahić je rekao da su pred partnerima koji čine većinu dva puta.

– Jedan put je dogovor na principima koalicionog sporazuma, kako je veće do sada i funkcionisala a drugi je miran razlaz i raspisivanje izbora za novi saziv BNV – rekao je za Indeksonlajn Rahić.

Rahić navodi da su imali korektnu saradnju sa predsednkom veća Esadom Džudžom, ali da su se stvari promenile sa pokretanjem inicijative za rešavanje pitanja statusa Sandžaka jer je to, kako je istakao, učinjeno na jedan potpuno nelegitiman i netransparentan način.

Za listu "Vakat je" potpuno je neprihvatljiva politizacija BNV od bilo koje političke stranke, rekao je Rahić, navodeći da je ovde reč o pokušaju SDA da veće radi na isti način na koji je funkcionisalo u prethodnom mandatu.

– Zato u ime liste "Vakat je" apelujem da se vratimo principima na kojima je ovaj saziv veća i konstituisan, a to podrazumeva stalne dogovore, konsultacije, razgovore i dijalog među partnerima u cilju traženja rešenja za probleme sa kojima se Bošnjaci suočavaju. Ukoliko to nije moguće onda je najpoštenije da idemo na nove izbore, pa neka se građani na demokratski način izraze kakvo veće zapravo žele – kazao je Rahić.

BNV, čiju većinu čine pripadnici Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina, zatražilo je ranije od srpskih i crnogorskih institucija uspostavljanje specijalnog status za Rašku oblast, koju Bošnjaci nazivaju Sandžak.

Izvor:Tanjug
Foto: Facebook/novi.pazar.cityguide

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter