Izvor:
22.11.2018 u 19:46
0

RAZLOGA ZA UZNEMIRENOST NEMA IZJAVIO MINISTAR STEFANOVIĆ: Situacija za sada mirna, pratimo šta se dešava na KiM!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u ovom trenutku situacija na Kosovu i Metohiji mirna i da nema razloga za veću uznemirenost našeg stanovništva nego što već jeste.

– Pratimo situaciju na terenu i gledaćemo šta se dešava da bismo blagovremeno upozoravali naše stanovništvo šta da rade – rekao je ministar Sterfanović.

Prema njegovim rečima, složena je situacija kad god se dešava ovako nešto, pogotovu što nema prave komunikacije s prištinskim institucijama, koje ni srpske gradonačelnike ni centralne vlasti Srbije ne upoznaju sa svojim planovima.

– Imali smo tokom dana pokrete i jedinica ROSU i drugih policijskih i jedinica kosovskih zaštitnih snaga, razne jedinice koje su se pojavljivale na različitim lokacijama, pomerale se iz kasarni, stacionarale ili u južnoj Mitrovici ili u blizini, imali smo pokrete njihovih graničnih policijskih snaga koje su sada upućene na zeleni pojas, na administrativnu liniju između centralne Srbije i Kosova – kazao je Stefanović.

On je naveo i da su predstavnici Srba sa Kosova danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preneli danas svoju zabrionutost, ali i rešenost da se bore za svoje pravo, a u tome, istakao je, imaju podršku svoje države Srbije.

– Ali, moraće, i svesni su, da ulaze u tešku borbu. Imaće bezbednosne izazove, svakako ne bez rizika – istakao je ministar unutrašnjih poslova.

To je, ukazao je, jedini način da zaštite prava i da ostanu tamo, i drugačije neće moći da žive na Kosovu. Ljudi sa KiM, rekao je, "moraju da uđu u zaštitu svojih prava, oni ne žele da sve ovo prođe mimo njih bez njihove reakcije.

– Oni hoće da se bore za svoje interese i da konzumiraju robu iz centralne Srbije. Imaju podršku svoje države da neće biti zaboravljeni i ostavljeni – poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Komentarišući navode da je Priština povećala takse zato što Kosovo nije primljeno u Interpol, Stefanović ukazuje da Priština treba da prihvati činjenicu da je odluka doneta na osnovu međunarodnog prava.

– Očekujem od zapadnih država da prihvate ono što je odluka Interpola i da rezolucija UN mora da se poštuje. Srbija, na kraju krajeva, ima obavezu da štiti svoju teritoriju – napominje ministar.

Poručuje da će Srbija nastaviti da se bori za sebe, uz zaključak da "bilo kakav odnos snaga u svetu ne može da spreči Srbiju da se bori za svoj narod".

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/MarijaSpas

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter