Izvor: Srpski telegraf
08.05.2022 u 11:01
0

RUSIJA JE IZDALA SRBIJU ILI JE NAJVEĆI PRIJATELJ SRBA? Ove ČETIRI TAČKE daju odgovor na najaktuelnije pitanje u Beogradu

U Srbiji se od kako je krenula Specijalna operacija ruskih snaga na Ukrajinu vodi žestoka polemika, a koja glasi da li je Rusija prijatelj ili izdajnik Srba?

Srpski telegraf u svom dodatku „Dosije Putin“ donosi tekst u kome navodi četiri tačke „ZA“ i „protiv“ gorepomenute teze.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prenosimo tekst.

MUČNO ODRASTANJE VLADIMIRA PUTINA! SVE SE OTKRILO! Viđen za KRIMINALCA, klozet mu bio u ormanu, nije imao KADU, živeo u 16 kvadrata

„ŠUMOVI NA VEZI“

1. Sankcije Jugoslaviji

Prve sankcije našoj zemlji uvedene su 1991. godine, a SB UN ih je fazno pojačavao. Rusija nijednom nije uložila pravo veta i sprečila uvođenje embarga. Iako je tadašnji predsednik Slobodan Milošević u nekoliko navrata 19993. godine praktično molio Rusiju da ne sledi politiku izolacije. Ovi pozivi su bili bezuspešni.

2. Prvi priznali Crnu Goru

Rusija je, prema tvrdnjama predsednika Evroatlanskog saveta Dragana Šormaza bila najveći sponzor crnogorske samostalnosti i priznala nezavisnost Crne Gore.

3. Napustili Kosovo

Rusija nikada nije obrazložila odluku o napuštanju Kosova, gde su ih Srbi 1999. godine dočekali kao oslobodioce. Iako su mogli da ostanu u sklopu Kfora, nisu hteli.

4. Naoružavanje Hrvatske

Rusija je i pored sankcija obezbeđivala oružje Hrvatskoj od 1992.-1997. godine koje je kasnije koriušćeno i u „Oluji“. Isporučili su i S-300 koji je opisivan kao nedosanjani san Miloševića u borbi protiv NATO bombi.

PODRŠKA

1.  KOSOVO BI VEĆ BILO U UN

Bez ruskog veta Kosovo bi već bilo u UN.

2. POVOLJNI ENERGENTI

S Rusijom imamo povoljne energetske aranžmane, koje nema nijedna druga zemlja.

3. SPREČILI DA SRBE PROGLASE GENOCIDNIM

Rusija je 2015. godine uložila veto na britansku rezoluciju u UN, kojom bi masakr u Srebrenici bio proglašen genocidom.

4. EKONOMSKE VEZE

Trgovinskim vezama Srbije i Rusije je 2,37 milijardi evra .

Prosudite sami.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter