Izvor:
03.10.2019 u 13:31
0

RUŽIĆ O PROTESTU TAKSISTA: Vlada spremna na razgovor!

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da je Vlada Srbije otvorena za razgovor sa predstavnicima taksi udruženja kako bi se problem što pre rešio i kako građani Beograda ne bi trpeli zbog svakodnevnih blokada centralnih ulica.

– Predsednica Vlade Ana Brnabić juče je sasvim jasno rekla da je prioritet, u ovom slučaju, interes Beograđanki i Beograđana i da je Vlada uvek otvorena za dijalog. Takođe, ukazali smo i na, rekao bih, neargumentovane kritike u vezi sa zakonom koji reguliše registraciju udruženja, imajući u vidu da je prethodnih dana izvršena jedna teza koja ne stoji u zakonu – rekao je Ružić odgovarajući na pitanja novinara o najavi taksista da će radikalizovati protest.

Prema njegovim rečima, predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave učestvovali su u punom kapacitetu i dali doprinos u radu radne grupe za izmenu Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

– Ukoliko budemo pozvani, davaćemo svoj doprinos i dalje. Ne vidim razlog za bilo čije teške reči. Radna grupa funkcioniše, zakon je donet, primenjuje se u onoj meri koja, očigledno, ne zadovoljava taksiste – rekao je Ružić.

On je podsetio da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nije zaduženo za registrovanje udruženja, već da to od 2011. godine radi Agencija za privredne registre, dodajući da Ministarstvo samo u drugom stepenu može da vrši inspekcijski nadzor u delu upisa u Registar udruženja, ali ne u delu obavljanja delatnosti.

– Vlada poseduje mehanizme i alate, mislim da je to najvažnije. Samo malo strpljenja i malo vremena da se pročitaju zakoni, onda je vladavina prava zagaranovana, samo da ih ne tumači onaj koji to ne poznaje – naveo je Ružić.

Udruženja taksista u Beogradu danas protestuju četvrti dan, jer su, kako kažu, nezadovoljni radom Komunalne milicije i nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter