Izvor: happybsc
25.06.2024 u 16:55
1

SAMO KOLIKO NAMA TO ODGOVARA: Predsednik Vučić Srbija sarađuje sa EU u meri u kojoj ne ugrožava vitalne interese

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija posvećena saradnji u oblasti spoljne i bezbednosne politike sa EU, u meri u kojoj to ne ugrožava njene vitalne nacionalne, političke i ekonomske interese

Vučić je na Instagramu objavio da je imao „dobar“ sastanak sa evropskom komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson, te da su razgovarali o saradnji sa Evropskom unijom, pitanjima ilegalnih migracija, usklađivanju viznog režima, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o drugim značajnim pitanjima.

„Zahvalio sam komesarki na tome što je Srbija od strane EU prepoznata kao pouzdan partner po pitanju migracija, dok je postupanje naše zemlje tokom dugogodišnje migrantske krize ocenjeno kao izuzetno odgovorno, humano i solidarno. Srbija nastavlja pažljivo da prati migraciona kretanja i odgovorno preduzima mere u tom smislu, što potvrđuje i danas potpisani sporazum“, napisao je.

Vučić je u objavi na Instagramu još poručio da je Srbija „u potpunosti posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da je prevashodno neophodno osigurati bezbednost srpskog stanovništva i bez daljeg odlaganja sprovesti sve obaveze iz do sada postignutih dogovora“.

„Istakao sam da se po pitanju Kosova i Metohije nalazimo u izuzetno teškoj situaciji, te da Srbi sa KiM trpe nepodnošljiv pritisak i druge oblike prinude izazvane jednostranim potezima Prištine“, naveo je srpski predsednik.


Pozdravio je usvajanje Uredbe o Uspostavljanju instrumenata za reformu i rast za Zapadni Balkan, kojom su predviđena sredstva namenjena sveobuhvatnim reformama regiona, čime je, kako je ocenio, EU pokazala svoju opredeljenost da se evropska integracija Zapadnog Balkana produbi i intenzivira.

Johanson je ranije danas sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem u Beogradu potpisala ;dopunjeni sporazum o operativnim aktivnostima koje sprovodi Fronteks u Srbiji.

Time je, naveli su, predviđeno da snage Fronteksa budu raspoređene ;i na državnim granicama Srbije sa trećim zemljama – pre svega BiH i Severnom Makedonijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SAMO KOLIKO NAMA TO ODGOVARA: Predsednik Vučić Srbija sarađuje sa EU u meri u kojoj ne ugrožava vitalne interese”

  1. mislite na sopstvene vitalne interese, I sopstvene interese. To je l….. I sve ostalo. Sakriva se iza rusije, iza nemacke, francuske, amerike, kine, sopstvene senke…

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter