Izvor:
27.02.2019 u 12:09
0

SASTANAK MAKRONA I MERKELOVE: Teme Bregzit i odnosi sa SAD!

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas će se sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom da bi razgovarali o Bregzitu, odnosima sa SAD i drugim evropskim pitanjima.

Današnji sastanak dešava se dan nakon što je britanska premijerka Tereza Mej rekla da će Parlament dobiti šansu da glasa za odlaganje izlaska Britanije iz EU zakazanog za 29. mart. To odlaganje zahtevalo bi odobrenje i ostalih članica Evropske unije, prenosi AP.

Merkel i Makron će takođe podsetiti na francusko-nemačko partnerstvo u oblasti odbrane, saopšteno je iz kancelarije francuskog predsednika.

Dvoje lidera u januaru ove godine potpisali su sporazum kojim se obnavlja višedecenijsko prijateljstvo ovih zemalja. Oni su obećali da će povećati saradnju u oblastima spoljne i odbrambene politike, borbe protiv kriminala i terorizma, međunarodnog razvoja i istraživanja.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter