Izvor: BSC HAPPY
14.06.2023 u 22:23
0

SASTANAK SA KINESKIM POSLANICIMA: Vesić i Tanaskovićeva na Poslovnom forumu promocije trgovine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković prisustvovaće Poslovnom forumu, koji organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa kineskim partnerima, tokom kog će biti potpisani ugovori između kineskih i srpskih kompanija u vrednosti od oko pola milijarde dolara, u četvrtak, 15 juna 2023. godine, u 10 časova u Kineskom kulturnom centru, Trg prijateljstva Srbije i Kine.

Poslovnom foromu prisustvova će i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, predstavnici Privredne komore Srbije, delegacija za promociju trgovine koju predvodi generalni direktor Sektora za spoljnu trgovinu Ministarstva trgovine NR Kine Li Sinćijan.

Delegacija se sastoji od tridesetak predstavnika i oko 15 kineskih državnih preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, oblasti hemijske industrije i mineralnih resursa, prerade drveta, usluga i dr. Poseta i poslovni susreti realizuju se u saradnji sa Ambasadom NR Kine u Beogradu i predstavljaju priliku za srpske kompanije da uspostave direktne kontakte sa potencijalnim uvoznicima u Kini i razgovaraju o mogućnostima za unapređenje saradnje.

U cilju promocije proširenja kineskog uvoza iz Srbije delegacija iz Kine boraviće u Srbiji od 14. do 16. juna 2023. godine. Ovo je prva delegacija za promociju trgovine iz Ministarstva trgovine NR Kine u poseti našoj zemlji posle pandemije.

PREDSEDNIK VUČIĆ TOKOM OBRAĆANJA JAVNOSTI: Ljudi na severu Kosova ne treba da brinu jer nećemo dozvoliti da budu gladni i žedni!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter