Izvor:
05.11.2019 u 17:27
0

SASTANAK VUČIĆA I SERŽA BRAMERCA: Razgovor o proširenju saradnje i podrške!

Saradnja Srbije sa haškim Mehanizmom za međunarodne krivične sudove (MMKS) je dobra i nastaviće da jača, uprkos neslaganju oko nekih pitanja.

To je poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u razgovoru sa glavnim tužiocem MMKS Seržom Bramercom.

Vučić i Bramerc razgovarali su o predstojećem izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, postupcima koji se pred MMKS vode protiv državljana Srbije, rezultatima rada Tužilaštva Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju, kao i pomoći u izgradnji institucija i prenošenju znanja srpskim pravosudnim organima.

– Predsednik Vučić je zahvalio na predlogu glavnog tužioca Bramerca da nadležne institucije u Srbiji učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo MMKS, u vidu obuke i drugih vidova podrške, pomoglo primenu Strategije za ratne zločine – saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Glavni tužilac MMKS Serž Bramerc izrazio je nezadovoljstvo regionalnom saradnjom, kao i žaljenje zbog sporosti dostavljanja dokumentacije neophodne u procesima koji se vode pred Mehanizmom.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter