Izvor:
29.05.2019 u 12:13
0

SAVEZ RASELJENIH SA KIM: Sve više zainteresovanih za povratak!

Savez udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije saopštio je danas da se veliki broj raseljenih osoba interesuje i evidentira za povratak u naselje Sunačana dolina kod Zvečana, ali i druge sredine na severu KiM gde je u toku gradnja povratničkih stambenih jedinica.

Navode da borba predsednika Aleksandra Vučića za opstanak Srba i srpskih institucija na KiM predstavlja veliko ohrabrenje i za proterane stanovnike koji žive u centralnoj Srbiji i Crnoj Gori, a razmišljaju o povratku.

– Pojačano interesovanje za povratak raseljenih rezultat je poverenja u politiku državnog rukovodstva – navode u saopštenju.

Dodaju da je "najnovije divljanje" specijalnih snaga u četiri severne opštine KiM očigledan produkt nervoze i nemoći privremenih institucija u Prištini da se "izbore sa strpljenjem i mudrošću srpskog državnog vrha, koji u nimalo sjajnim okolnostima na međunarodnom planu beleži trijumfe kada je u pitanju diplomatska bitka za KiM".

Veruju i da će Vučić istrajati na putu očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, iako je, navode, suočen sa neprimerenim i licemernim pritiscima sa zapada.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter