Izvor:
20.03.2019 u 18:40
0

ŠEF BRITANSKE DIPLOMATIJE: Presuda Karadžiću je važno dostignuće za međunarodnu pravdu!

Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant ocenio je danas da je presuda Radovanu Karadžiću značajno dostignuće za međunarodnu pravdu i da šalje "snažnu poruku" da će oni koji počine zločine odgovarati za svoje postupke i biti kažnjeni u skladu s tim.

Ova presuda je važno dostignuće za međunarodnu pravdu, potvrđujući osudu Karadžića za genocid u Srebrenici i povećavajući mu kaznu na doživotan zatvor – naveo je Hant u saopštenju, koje je objavljeno na sajtu britanske vlade.

On je dodao da su misli britanske vlade prvenstveno uz "hiljade žrtava" i članova njihovih porodica.

Iako ovakav ishod neće odagnati njihov bol i patnju, nadamo se da će im dati neku utehu – poručio je Hant.

Šef britanske diplomatije naglasio je da njegova zemlja ostaje posvećena postizanju pravde za žrtve.

Nastavićemo da podržavamo rad tribunala i drugih organizacija koje tragaju za pravdom, pružaju podršku preživelima i kojima je cilj da pronađu i identifikuju one koji se i dalje vode kao nestali nakon sukoba u regionu – rekao je Hant.

Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnoasti, kršenja zakona i običaja ratovanja.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godfina bio osuđen na 40 godina.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter