Izvor:
07.04.2017 u 22:21
0

ŠEŠELJ O NAPADU U SIRIJI: Amerikanci ne nameravaju da unište ISIL, ponašaju se isto kao kad su bombardovali Jugoslaviju 1999!

Lider SRS Vojislav Šešelj osudio je danas američki napad u Siriji uporedivši ga sa akcijama Vašingtona u Jugoslaviji 1999. godine.

"Ponašanje Amerike zaslužuje osudu. Ono je nelegalno i nije zasnovano na odluci Saveta bezbednosti UN. Veoma je slično akcijama administracije iz Klintonove ere, kao i njegovih naslednika", rekao je Šešelj odgovarajući na pitanje ruske agencije Tas s da li sadašnja agresija podseća na situaciju u Jugoslaviji 1999. godine.

Prema njegovom mišljenju, SAD čine gotovo sve da prodube svetsku krizu.

"Sve što Amerikanci nastoje da urade je da komplikuju odnose u savremenom svetu i prodube krizu. Što se Sirije tiče, oni nemaju nameru da unište Islamsku državu. Bili bi srećni kad bi IS kontrolisala Siriju, a ne Asadova vlada",rekao je on.

On smatra i da prioritet SAD nije iskorenjivanje Islamske države, već svrgavanje sirijskog predsednika Bašara al Asada, prenosi Tas s.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter