Izvor:
05.01.2018 u 20:41
0

Skot: Na izborima dokazati posvećenost demokratskim standardima! Vučić: Ugledamo se na SAD!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot razgovarali su o saradnji dve zemlje i predstojećim izborima.

Sastanak je bio zakazan za 10.30h, a tri i po sata kasnije objavljeno je saopštenje u kom se navodi da su predsednik Srbije i američki ambasador razgovarali o ekonomskim odnosima, vojnoj saradnji, evropskom putu Srbije, Kosovu, ali i o potrebi da se "na predstojećim izborima dokaže posvećenost demokratskim standardima".

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, sagovornici su konstatovali da "postoji povećano interesovanje američkih kompanija za ulaganje u srpsku privredu i da investicije kontinuirano rastu: skoro 100 američkih kompanija su investirale oko četiri milijarde dolara i zaposlile oko 17.000 radnika".

"Ambasador Skot je takođe istakao podršku SAD u stvaranju bolje poslovne klime u Srbiji, kroz različite programe. Konstatovali su i da je prethodna godina bila obeležena napretkom vojne saradnje dveju zemalja, kroz skoro 100 zajedničkih aktivnosti, među kojima je i najveća zajednička padobranska vežba", navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić je naveo da je Srbija opredeljena za nastavak ekonomskih i društvenih reformi, dok je Skot rekao da će predstojeći izbori, misleći verovatno na beogradske, biti "ključna prilika da Srbija pokaže posvećenost demokratskim standardima, kao i slobodnim i fer medijima".

Kako je saopšteno, Vučić je naglasio da se Srbija u primeni vladavine prava, "slobode izražavanja i prava na objektivno informisanje ugleda na SAD i američku administraciju".

"Predsednik Vučić i ambasador Skot su razgovarali i o potrebi nastavka dijaloga Beograda i Prištine, ističući i važnost unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Ambasador Skot je naglasio da američka administracija zahteva od Prištine da ostane posvećena podršci Specijalnom sudu za zločine OVK, kao što i od drugih zemalja u regionu traže da obezbede pravdu za sve žrtve ratnih zločina", navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da su Vučić i Skot razgovarali o regionu i potrebi očuvanja integriteta BiH.

b92.net
Foto: Twitter/BalkanNewsbeat, Twitter/Aleksandar Vucic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter