Izvor:
02.10.2019 u 18:49
0

SLUČAJ HUAVEJ: SAD partneri ITALIJI ali pod uslovom da se ne ugrožava američka nacionalna bezbednost!

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da SAD žele da budu partner Italije, ali ne po cenu svoje nacionalne bezbednosti ako postoji rizik u vezi sa pozicijom Rima o kineskoj tehnologiji za razvoj 5G mreže, prenose mediji.

– Želimo da budemo partner Italije, ali ne na štetu američke nacionalne bezbednosti – rekao je Pompeo italijanskim medijima na pitanje o zabrinutosti Vašingtona zbog bezbednosnih pitanja u vezi sa infrastrukturom za 5G mobilne mreže koju obezbeđuje kineska kompanija Huavej.

Ta kompanija, koja se nalazi na crnoj listi SAD, saopštila je u julu da će u Italiju u naredne tri godine uložiti 3,1 milijardu dolara.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter