Izvor:
24.12.2017 u 17:17
0

SNS: DS ometa izborni proces u Pećincima!

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da funkcioneri Demokratske stranke (DS) predvođeni Gordanom Čomić i Aleksandrom Jerkov, zajedno sa još desetak aktivista DS-a, na najbrutalniji način ometaju izborni proces i slobodnu volju građana u Pećincima.

"Neposredno ispred biračkog mesta u Popincima okupljeni funkcioneri i aktivisti DS-a uznemiravali su građane i sprečavali ih da glasaju po slobodnoj volji. Na pitanje građana zašto se tako ponašaju i konstataciju da je takvo ometanje izbornog postupka zakonom zabranjeno, aktivisti DS-a napali su građane psujući ih", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, ni to im nije bilo dovoljno nego je izvesni Igor Salak jednog od njih udario glavom i, kako bi izrežirao još jednu u nizu obmana DS-a, bacio je sopstveni mobilni telefon dalje u kanal.

Srpska napredna stranka ističe da sa žaljenjem saopštava da ovo nije prvi put da funkcioneri Demokratske stranke planski izazivaju incidente i sprovode nasilje nad građanima kako bi ih sprečili da glasaju po svojoj volji, i da izmišljaju najbestidnije scenarije kako bi uznemirili celokupnu javnost.

"Ovim putem apelujemo na sve građane opština u kojima se danas sprovodi izborni proces da ostanu mirni, da ne podležu provokacijama i unapred izrežiranim nameštaljkama, kao i da odmah obaveste nadležne državne organe u slučaju novih fizičkih napada", piše u saopštenju SNS.

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov je ranije izjavila za "Blic" da ih je u Poponcima (kod Pećinaca) jedan čovek napao, oteo telefon zameniku predsednika DS Igoru Salaku i bacio ga u jarak.

Ona tvrdi da je od jutros u Pećincima na delu "javno glasanje" i da ispred biračkog mesta ili na samom mestu, član birackog odbora iz SNS "nadgleda kako ljudi glasaju". Jerkov kaže i da su iz DS pozvali policiju, prijavili napad i povredu tajnosti glasanja.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter