Izvor: TANJUG
09.05.2022 u 07:37
0

SRBIJA POKUŠAVA DA SE DRŽI MEĐUNARODNOG PRAVA KAO „PIJAN PLOTA“: Brnabić o pritiscima da se uvedu sankcije Rusiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da će u narednom periodu biti još jačih pritisaka na Srbiju da uvede sankcije Rusiji.

ŠTO PRE PRISTUPIMO, TO JE BOLJE Premijerka Brnabić se obratila skupu u Firenci posvećenom stanju u Evropskoj uniji!

Brnabić je rekla da postoji veliko interesovanje Zapada za to zašto Srbija ne uvodi sankcije Rusiji i istakla da će u narednom periodu pritisci na Srbiju da to učini biti jači.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ogromno je interesovanje i nametanje nekoliko tema od kojih je jedna zašto je Srbija jedina država koje ne uvodi sankcije Rusiji – kazala je Brnabić.

Istakla je da će u narednom periodu Srbiji biti sve teže, ali da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „igra“ diplomatsku igru na neverovatan način, te da na sastancima koristi poznavanje istorije i prava, pa je teško da mu se da argument protiv.

Brnabić je navela da izjava predsednika Rusije Vladimira Putina u vezi sa Kosovom dodatno otežava situaciju Srbiji, te da je neverovatno koliko Putin, kako kaže, imitira sve ono što je Zapad radio 90 godina u slučaju Srbije i Kosova.

Brnabić ističe da Srbija mora da se bori za međunarodno pravo, jer ono čuva njene interese.

– Mi kao zemlja pokušavamo da se držimo međunarodnog prava kao „pijan plota“, u tome se razlikujemo od drugih – kazala je Brnabić.

Osvrnula se na kritike opozicije oko ekonomskih mera koje uvodi Vlada, ističući da koliko god se smejali i kritikovali, država je pokazala da zna da se bori u kriznim vremenima.

– Koliko god da se smeju, mi smo uvek korak ili dva ispred za naše građane. Biće teško, ali mislim da smo pokazali da znamo da se borimo u kriznim vremenima – kazala je Brnabić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter