Izvor:
01.06.2017 u 15:22
0

STEFANOVIĆ: NATO JE NAJSNAŽNIJI GARANT BEZBEDNOSTI SRBA NA KOSOVU!

Srbija će ostati vojno neutralna, ne želi da bude deo bilo kog vojnog bloka, ali NATO je najsnažniji garant bezbednosti Srba na KiM i to je činjenica, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– Hoću da budem potpuno iskren, mi sarađujemo sa NATO paktom, kroz različite oblike saradnje, onoliko koliko je to interes Republike Srbije. A NATO danas pruža najsnažniju garanciju bezbednosti Srba na KiM i to je činjenica – rekao je Stefanović za TV Pink.

Prema njegovim rečima, bez takve vrste saradnje sa NATO-om, Srbija nije sigurna da bi mogla da kaže da u potpunosti može da garantujemo bezbednost Srba, ili da se osloni na nekog da garantuje bezbednost Srba, pošto su, ocenjuje, prištinske institucije tu potpuno podbacile i pokazale da ne mogu ili ne žele to da urade.

Međutim, to naravno ne znači da Srbija želi da bude deo NATO pakta, naglašaa Stefanović i navodi primer Austrije, koja je takođe vojno neutralna zemlja, okružena članicama NATO, kao i države koje su članice EU, ili su neke od najrazvijenijih zemalja Evrope, a nisu članice NATO pakta.

– Građani Srbije to ne žele, mi to ne želimo i pretpostavljam da ne postoji niko ko želi da u svoj savez primi nekog ko tako jasno i čisto kaže da želi da bude vojno neutralan – rekao je ministar.

Kako smatra, to je najbolji put za Srbiju, koja hoće dobru saradnju i sa Kinom i sa Rusijom, koji su njeni tradicionalni partneri i sa kojima ostvaruje saradnju u različitim oblastima, dok je strateški put naše zemlje da bude deo EU.

To se, naglašava Stefanović, kaže uvek jasno i na svakom mestu, a poruke su uvek iste i na istoku i na zapadu.

– Srbija ima jasan cilj i to je jedna od ozbiljnih tekovina politike Aleksandra Vučića. Ne postoje dve priče – jedna koju govorite u Briselu, jedna kada odete u Moskvu, ili Vašington. Dakle, imamo jasnu politiku, jasno je saopštavamo i vidim da ta politika donosi rezultate. Srbija postaje dovoljno snažna da brine o svojim interesima i postaje uglednija u svetu – smatra Stefanović.

Izvor: Tanjug

Foto: Facebook/NUNS1994

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter